turizam

Ove godine očekuje se rekordan broj hodočasnika u Međugorju

Međugorje
Zvonimir barisin/PIXSELL
28.04.2024.
u 17:51

"Dio hodočasnika koji su trebali putovati u Svetu Zemlju sada dolazi u Međugorje", rekao je za Hinu potpredsjednik Udruge "Sveta Zemlja" i turistički djelatnik Davor Ljubić

Znatan broj katoličkih hodočasnika ove će godine zbog rata u Svetoj Zemlji doći u Međugorje, gdje očekuju rekordan broj posjeta, što je povezano i s uspostavom više zrakoplovnih veza iz Mostara s Italijom.

- Dio hodočasnika koji su trebali putovati u Svetu Zemlju sada dolazi u Međugorje - rekao je za Hinu potpredsjednik Udruge "Sveta Zemlja" i turistički djelatnik Davor Ljubić.

Prema njegovim riječima, u najvećem broju riječ je o hodočasnicima iz SAD-a i Latinske Amerike koji su prije planirali posjetiti Izrael i Palestinu, no zbog rata to od listopada prošle godine nije moguće. Američki touroperatori su, umjesto posjeta mjestima za koja se vjeruje da su povezana s Isusom Kristom u Svetoj Zemlji, hodočasnike usmjerili prema europskim odredištima, uključujući Međugorje. - Nažalost, rat traje u Svetoj Zemlji pa veliki broj vjernika iz prekooceanskih zemalja koji su planirali hodočašća sada mijenja odredišta - dodao je Ljubić. Prema istome izvoru, neovisno o sukobu na Bliskom istoku, raste broj hodočasnika iz SAD-a i Latinske Amerike, ali i Italije prema Međugorju, čemu doprinose izravne zrakoplovne linije s Dubrovnikom te povezivanje Mostara s tri talijanska grada, otkuda dolazi veliki broj hodočasnika.

- Očekivanje za ovu godinu je da će nadići rekordnu pretpandemijsku 2019. - istaknuo je potpredsjednik Udruge "Sveta Zemlja". Veći broj posjeta Međugorju ove se godine očekuje i zbog jačanja kapaciteta Zračne luke Mostar, koja je izravno povezana sa Zagrebom i Beogradom, a letjet će se i prema Rimu, Bariju, Veroni i Münchenu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije