Kolumne

"I jedna marka je velik dar"

BiH,14.08.2015.Mostar,  Prva deka na franjevackom studentskom domu Photo:Stojan Lasic
10.10.2015.
u 06:15

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u Mostaru započeo je izgradnju studentskog doma za siromašnije studente i studente iz brojnih obitelji, te pučku kuhinju u siječnju 2015. Plan je izradio arhitekt Davor Smoljan sa svojim suradnicima. Radove izvodi građevinska tvrtka Građevinar.

Statika se radi po nacrtu prof. dr. Mladena Glibića. Poslove nadzornog obavlja tvrtka CADORO-ING. Planirano je da se svake godine uradi jedan kat. Zahvaljujući donatorima nadamo se da će prvi studenti ući u dom tijekom akademske godine 2016./2017. U objektu će biti i Međunarodni centar za dijalog i još neke druge institucije.

Hvala Bogu, radovi idu dobro zahvaljujući darovateljima, a upravo se sada priprema ploča nad prvim katom. Studentski dom će imati 50 studentskih soba te prostorije za učenje i dvoranu za predavanja. Pučka kuhinja bit će kapaciteta 200 obroka.

U suradnji s HT Mostar i Hrvatskom poštom d.o.o. Mostar uz račune HT-a Mostar dolaze ovih dana leci-uplatnice o studentskom domu i pučkoj kuhinji s mogućnošću da se donira za izgradnju 1 KM ili 2 KM ili 5 KM... Akciju smo nazvali: "I jedan KM je velik dar".

Želimo pokazati kako vrijedi svaki KM. Prisjetimo se onog događaja iz evanđelja koji govori o udovičinu daru. Isus je bio u hramu i gledao kako ljudi daju svoje darove. Darove su davali i bogati i siromašni. Jedna siromašna udovica je ubacila dvije lepte.

Isus reče "Uistinu, kažem vam, ova je siromašna udovica ubacila više od sviju jer su svi ovi od svoga viška dali za dar određen Bogu, a ona od svoje neimaštine: bacila je sve što je imala za uzdržavanje" ( Lk 21,1-4).

Darovatelji na šalterima Hrvatske pošte d.o.o. Mostar prilikom uplate svog računa mogu uplatiti svoj dar za studentski dom s tim da ne plaćaju nakanu (proviziju) pošti! Imena darovatelja objavit će se na: https:/fracebook.com/domuspanisetspiritus i www.dompes-mo.com!

Zahvaljujemo svim darovateljima!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?