27.05.2020. u 13:34

Izborno-politički problemi u Bosni i Hercegovini kulminirali su u posljednje vrijeme i doveli su državu u stanje potpunog kolapsa. Unatoč tome što su slični politički problemi bili evidentni i prije, sve je kulminiralo ne samo trećim, nelegalnim i nelegitimnim izborom Željka Komšića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, već njegovim izborom počele su organizirane tendencije pravnog i institucionalnog dekonstituiranja Hrvata kroz otvoreni ili prikriveni angažman gotovo svih političkih grupacija u Bosni i Hercegovini koje zagovaraju tzv. probosansku ili, bolje rečeno, probošnjačku politiku, a koje djeluju iz političkog Sarajeva. Izborom Željka Komšića glasovima nehrvata za člana Predsjedništva BiH bilo je potpuno jasno u kojem će političkom smjeru krenuti sarajevska politička elita gotovo svih grupacija koja političkom bahatošću ne spoznaje probleme u koje može doći sama država Bosna i Hercegovina. Poništenje legalne i legitimne volje hrvatskog naroda u BiH, u cilju nametanja tzv. građanske opcije i stvaranja unitarne države, problem je koji je Bosnu i Hercegovinu doveo u politički ćorsokak, a u gospodarskom smislu u sve dublje i dublje zaostajanje za normalnim svijetom. Proteklih dana nakon glasovite tirade “antifašista” u Sarajevu sa zvijezdom petokrakom na čelu, s kozaračkim kolom u nogama, a na usnama s “Druže Tito, mi ti se kunemo”, usmjeren isključivo protiv Hrvata katolika u Bosni i Hercegovini i svete mise za duše svih žrtava koju je predvodio kardinal Vinko Puljić, željela se orkestrirano prebaciti loptica s neviđene korupcije i krađe oko nabave respiratora, a pod okriljem sarajevske političke vrhuške.

Također na podmukao način, ali i dijelom neoprezom legalnih i legitimnih hrvatskih i srpskih političkih krugova, izvršena su popunjavanja članova Središnjeg izbornog povjerenstva, dajući mu potpune političke aplikacije. Dokaz tome je i izbor savjetnika Željka Komšića u takvo tijelo, što je otvoreni put za preuzimanje svih relevantnih političkih i drugih institucija, njegovih istomišljenika. Potpuno je bolesna i blasfemična želja ovladati tim tijelom kako bi se na sve moguće načine obespravio hrvatski narod u BiH i njegova politička volja, a sve s potpuno jasnim ciljem, na sve moguće načine, pa i promjenom imena i prezimena, nacije ili vjere, samo doći do šestog hrvatskog zastupnika u Domu naroda Federacije BiH, a nakon toga put bi bio potpuno otvoren za obespravljivanje Hrvata i njegovo potpuno dekonstituiranje. Takav perfidan i skriven put otvorio je oči svima i došlo je do odgode lokalnih izbora jer novčana sredstva za njihovo provođenje teško će biti osigurana za proces koji je mućkama htio osigurati političku većinu u nepolitičkom tijelu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?