Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

ZZO HNŽ donio odluku: Premija osiguranja ostaje 20 KM

Iz Zavoda također napominju kako će se distribucija premije osiguranja za 2023. godinu odvijati u razdoblju od 1. prosinca 2022. do 28. veljače 2023. godine.
23. rujna 2022. u 15:01 0 komentara 43 prikaza

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojilo je na sjednici održanoj u petak Odluku kojom visina premije osiguranja za 2023. godinu iznosi 20 maraka po osiguranoj osobi.

Obrazlažući predloženu odluku direktor Zavoda Rade Bošnjak istaknuo je kako bi se iznos premije osiguranja, po preporuci Svjetske zdravstvene organizacije, trebao kretati u rasponu od osam do deset posto izvršenog rashoda iz obveznog zdravstvenog osiguranja po jednoj osiguranoj osobi u prethodnoj godini, navodi se u priopćenju iz županijskog zavoda.

"Ako bismo primijenili ovu preporuku cijena premije osiguranja u našoj županiji iznosila bi od 56 KM do 70 KM. Međutim, uvažavajući ekonomske i socijalne okolnosti kao i važnost dostupnosti premije osiguranja svim osiguranicima, unatoč riziku povećane potrošnje u zdravstvenim ustanovama, predložili smo da visina premije osiguranja, kao i prethodnih godina, bude 20 KM što je 2,86 posto od ukupne potrošnje za zdravstvenu zaštitu po osiguranoj osobi u prethodnoj godini“, izjavio je Bošnjak.

Iz Zavoda također napominju kako će se distribucija premije osiguranja za 2023. godinu odvijati u razdoblju od 1. prosinca 2022. do 28. veljače 2023. godine.

Pored Odluke o visini premije osiguranja za 2023. godinu, Upravno vijeće usvojilo je i izvatke iz zapisnika s prethodnih sjednica, zatim dopunu Plana rada Stručne službe Zavoda i dopunu Plana javnih nabava za 2022. godinu, kao i Odluku o popisu i imenovanju Središnjeg popisnog Povjerenstva, Odluku o utvrđivanju cijene usluge za izdavanje lijekova s Pozitivne liste lijekova HNŽ-a za 2023. godinu i Odluku o izmjeni Odluke o refundiranju troškova nabave ortopedskih i drugih pomagala.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.