susret u sarajevu

Zvizdić - Yee: BiH uspjela održati stabilnost

Zvizdić
07.06.2016.
u 17:28

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i predsjednici vlada Republike Srpske Željka Cvijanović i Federacije BiH Fadil Novalić susreli su se danas u Sarajevu sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a Hoytom B. Yeem. Sastanku je prisustvovala i američka veleposlanica u BiH Maureen Cormack.

Predsjedatelj Zvizdić je upoznao američke službenike o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i istaknuo značaj njenog europskog i NATO puta. Naglasio je da je BiH uspjela održati stabilnost i ojačati regionalnu suradnju sa susjedima.

- Zahvaljujući naporima svih vlada u BiH, uspjeli smo unaprijediti poslovni ambijent, što pokazuju ankete među stranim investitorima koji rade u BiH. Svjesni smo da je unapređenje poslovne klime najbrži način da se dođe do stranih investicija - istaknuo je predsjedatelj Zvizdić.

Dodao je da je aktivacija MAP-a jedan od ključnih prioriteta, jer znači unutrašnju i vanjsku stabilnost BiH, što je, također, važan preduslov za dolazak stranih investitora.

Uputio je poziv da se američki investitori motiviraju da dođu u BiH.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Yee rekao je da su mnogi trendovi u BiH pozitivni i čestitao za ostvarene rezultate. Naglasio je da SAD čvrsto podržavaju želju i nastojanje da se BiH integrira u EU.

On je iskazao podršku Reformskoj agendi i nastojanjima da se u BiH brže usvajaju reforme, pohvalivši postizanje sporazuma s Međunarodnim monetarnim fondom. Naglasio je da SAD podržavaju reformske procese u BiH i da ta šansa mora biti iskorištena.

Komentirajući sporazum s MMF-om, predsjedatelj Zvizdić i entitetski premijeri Novalić i Cvijanović istaknuli su da će Bosni i Hercegovini aranžman sa ovom međunarodnom financijskom institucijom pomoći da provede strukturalne reforme i da je to veća korist od financijskih sredstava koje će BiH dobiti, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi
MMF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?