Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić razgovarao s predsjednikom Fondacije 'Remembering Srebrenica'

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH
20.02.2017.
u 17:20

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa osnivačem i predsjednikom Fondacije "Remembering Srebrenica" Waquarom Azmijem kojem je zahvalio na velikoj podršci i doprinosu koji Fondacija pruža sjećanju na žrtve genocida u Srebrenici.

Tijekom sastanka, Azmi je zahvalio na podršci radu te fondacije i upoznao Zvizdića o planu osnivanja Prvog međunarodnog memorijalnog centra za učenje o Srebrenici radi podizanja svjesnosti o opasnostima netolerancije u suvremenom svijetu. 

Planirano je da Centar doprinosi toleranciji, međureligijskom poštovanju i podizanju svijesti o univerzalnim vrijednostima kroz studentske i učeničke posjete, stipendije i kroz aktivnosti na prevladavanju mržnje, predrasuda i strahova.

Zvizdić je pohvalio ideju osnivanja Centra za učenje o srebreničkom genocidu i rekao da nove generacije moraju pažljivo da istražuju i uče iz ove tragedije kako se ona ne bi nikome više ponovila. Dodao je da će taj centar imati veliki značaj za jačanje sjećanja radi spriječavanja zaborava koji može biti štetan za generacije koje dolaze, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?