Ovaj neočekivani raj jedno je od top odredišta koje trebate posjetiti ove godine

18.05.2024.
u 19:22

Možda niste razmišljali, ali tanzanijski arhipelag Zanzibar okrunjen je jednom od najboljih otočnih destinacija na svijetu koje treba posjetiti 2024., pa ga svakako vrijedi staviti u listu destinacija koje morate vidjeti.

Broj plaža, stvari za raditi, prosječne cijene hotela i prosječne temperature, Zanzibar se našao na drugom mjestu u studiji Bounce, s više nego respektabilnom ocjenom od 9,66 od 10. 

Dobio je visoku ocjenu za vremenske prilike, atrakcije i jeftin smještaj. Zanzibar je tako izbacio popularnu destinaciju Phuket na Tajlandu.

“Nijedna slika ne može opravdati ljepotu ovog otoka, morate to vidjeti da povjerujete!”, “Apsolutno moje najdraže odredište dosad. Plaže, super ljudi..”, samo su neki od komentara onih koji su posjetili ovaj otok.

Što raditi u Zanzibaru?

Glavni otok (Unguja) najbolje je mjesto za putovanje u Zanzibar. Poznat je po prekrasnim pješčanim plažama s koraljnim grebenima. Iako ima mnogo plaža za odabir, Pongwe se smatra jednom od najboljih za kupanje, Nungwi za noćni život, a Kendwa za nevjerojatne zalaske sunca.

 

Najbolje vrijeme za posjetiti Zanzibar?

U Zanzibaru je obično toplo tijekom cijele godine, s prosječnim temperaturama iznad 25°C bez obzira kada ga posjetite (iako je veljača najtoplija s otprilike 28°C).

 

Međutim, budući da ima tropsku monsunsku klimu, možda biste trebali izbjegavati travanj i svibanj jer ti mjeseci znatno kišoviti, piše Metro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije