temeljna obnova

Župna crkva u Bijeljini osvijetljena prvi put u 132 godine

19.10.2018.
u 17:27

Nakon punih 132 godine od izgradnje 1886., 17. listopada, prvi puta je osvijetljena i "zasjala" u predvečerje blagdana Sv. Luke katolička crkva u Bijeljini.

Budući da je u tijeku temeljna obnova župne crkve očekuje se da će ubrzo zasjati u svom punom sjaju i ljepoti kada se završe započeti radovi na obnovi. 

Obnova crkve, uz pomoć znanih i neznanih dobročinitelja iz inozemstava i tuzemstva započela još 2015. obnovom zvonika, a nastavljena je i tijekom 2018. Potpuno je zamijenjen dotrajali krov na crkvi, presječena je kapilarna vlaga s kojom se crkva "bori" od kako je sagrađena, a uređeni su odvodi i pločnici oko crkve, postavljeni novi gromobrani i uzemljenje koje crkve nije imala te nanovo priključena električna energija. 

Preostaje da se do zime uradi i vanjska fasada crkve, a što će joj dati još ljepši izgled.

Kako piše KTA župnik u Bijeljini vlč. Andrej Lukanović se nada kako će dobročinitelji pomoći ovoj maloj župnoj zajednici u sjeveroistočnoj Bosni kako bi završila obnovu svoje župne crkve, prenosi KT.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije