Proces konstituiranja zakonodavne vlasti ipak nije dovršen

Zbog konzultacija u Klubu Bošnjaka, prolongiran izbor čelništva Doma naroda

sjednica
30.01.2015.
u 09:02

Proces uspostave zakonodavne vlasti sukladno izbornim rezultatima iz listopada prošle godine još nije okončan, budući da je jučer samo djelomično konstituiran Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. Prvo zasjedanje gornjeg doma državnog Parlamenta prekinuto je prije izbora čelništva ovog tijela zbog dodatnih konzultacija unutar bošnjačkog kluba.

Problem nije u Hrvatima

Zasjedanje bi trebalo biti nastavljeno u roku od 15 dana, a do tada bi trebale biti otklonjene sve dvojbe o izboru predsjedatelja i dopredsjedatelja Doma naroda. Jučer je svih 15 izaslanika preuzelo mandate, a jedino što su nakon toga uspjeli uraditi je formirati klubove naroda. - Procijenili smo da su potrebne dodatne konzultacije kako bi se nastavio izbor Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, kazao je izaslanik Halid Genjac (SDA). Ne ulazeći u detaljnija objašnjenja, kazao je da su potpisnici sporazuma o formiranju parlamentarne većine na razini BiH tražili rok za dodatne konzultacije od najmanje sedam dana...

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?