PSBiH

Zastupnici danas o JMB-u, obrazovanju, strancima...

zastupnički dom bih
28.10.2015.
u 08:19

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Prijedlog zakona o dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, nakon što je Dom naroda podržao te zakonske dopune.

Zakon je u Domu naroda predložio izaslanik Kluba Srba Sredoje Nović (SNSD), a predviđa da se u elektronski registar općina dopiše općina Stanari u Republici Srpskoj osnovana u rujnu 2014. kako bi se otklonili problemi oko određivanja jedinstvenog matičnog broja.

Zastupnici će danas u drugom čitanju razmatrati Prijedlog o strancima kojim su regulirani postupak ulaska stranaca u BiH, uključujući i vizni i bezvizni režim, putne isprave za strance, boravak stranaca i njihovo udaljenje iz BiH, njihov prihvat i stavljanje pod nadzor.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti potrošača čiji je cilj izričita zabrana indeksiranja kredita u stranoj valuti, osim u eurima, a povod za donošenje tog zakonskog rješenja je Informacija Centralne banke BiH o problemima korisnika kredita ugovorenih s klauzulom o indeksiranju obveze u švicarskim francima (CHF).

Zastupnici bi se trebali izjasniti i o izmjenama Okvirnog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju kojeg je predložio zastupnik HDZ-a BiH Nikola Lovrinović kojim bi se riješile ključne dileme konstitutivnog naroda i pripadnika nacionalnih manjina u oblasti obrazovanja poput pitanja uporabe jezika u nastavnom procesu na cijelom području države.

Izvješće o izvršenju državnog proračuna također je na dnevnom redu današnje sjednice Zastupničkog doma PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?