savjeti

Za dugu i snažniju kosu: Tri brza i jeftina načina koji će pomoći

Dreamstime
15.07.2020.
u 08:23

Želite imati lijepu, dugu i gustu kosu, ali muku mučite s opadanjem kose. Međutim, ne trebate odmah odustati jer postoji nekoliko trikova koji mogu pomoći kod rasta kose.

Stručnjaci tvrde da je stres jedan od glavnih uzroka opadanja kose. Na stres teško možemo utjecati, ali na brigu o kosi možemo.

Da biste smanjili intenzitet opadanja kose i potaknuli rast kose, sitne promjene u vašoj rutini su neophodne, prenosi 24sata.hr. 

Pranje kose
Kosu je najbolje prati najviše dva puta tjedno, jer prekomjerno pranje može dovesti do opadanja kose.

Ulje za masažu kose
Uz redovito ulje za kosu dodajte i usitnjene, lagano zagrijane sjemenke gorušice. Nanesite toplu smjesu sat vremena prije ispiranja kose za najbolje rezultate.

Ekstrakt sjemenke gorušice dugo je poznat po svojim blagotvornim svojstvima za kosu.

Dodaci
Ako želite što brže rezultate potražite vitamin B7 (biotin). Biotin je izvrstan za rast kose. Dobar u stvaranju keratina, glavne građevne jedinice noktiju i kose. Nedostatak biotina dovodi do gubitka, prorjeđivanja i jačeg opadanja kose te pucanja noktiju, prenosi Pinkvilla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije