"Reumal" u Fojnici

Za branitelje s područja HNŽ-a osigurano besplatno banjsko liječenje

reumal
09.11.2015.
u 13:15

Ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Oliver Soldo i generalni liječnik lječilišta "Reumal" iz Fojnice dr. Eldan Lokmić potpisali u ponedjeljak u Mostaru ugovor o pružanju usluga banjsko-klimatskog liječenja za braniteljsku populaciju s područja te županije.

Za tu namjenu spomenuto ministarstvo je iz županijskog proračuna osiguralo 80.000 maraka, što bi po ministrovim riječima, trebalo biti dostatno za sve aplikante koji se prijave za banjsko-klimatsko liječenje. 

Ugovor se odnosi prije svega na 100 postotne invalide prve kategorije koji imaju najteža tjelesna oštećenja, kao i za ostale braniteljske kategorije po potrebi, s time da 100 postotnim invalidima neće trebati posebna dokumentacija, dok će ostale kategorije pregledati liječnički tim koji će biti imenovan za tu namjenu.

Ministar Soldo je naglasio kako će braniteljima sve usluge rehabilitacije biti potpuno besplatne te izrazio očekivanje da bi prva grupa na rehabilitaciju mogla otići za desetak dana.

Pozvao je branitelje da podnesu svoje aplikacije Ministarstvu kako bi na vrijeme mogli odraditi sve potrebne procedure.

Po riječima dr. Eldana Lokmića, Reumal je najveća ustanova takvog tipa u BiH koja ima oko 650 kreveta i 450 zaposlenika i godišnje ostvari oko 150 000 noćenja. Osim pacijenata iz BiH, usluge Reumala, posebice za produženo liječenje koriste i pacijenti iz Hrvatske i Slovenije.

Generalni direktor Reumala kazao je kako će se osoblje tog lječilišta potruditi da svima koji u Fojnicu dođu preko Ministarstva branitelja, boravak u Reumalu učine ugodnim i nezaboravnim. 

Inače, županijsko Ministarstvo za pitanje branitelja za ovakvu je uslugu posljednji put osiguralo sredstva 2010. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?