Potvrđeno

Za američkog izaslanika za izborne reforme u BiH imenovan Matthew Palmer

palmer
18.09.2021.
u 08:16

Sjedinjene Američke Države imenovale su bivšeg izaslanika za Zapadni Balkan Matthewa Palmera da nadgleda 'problematični program izborne reforme u Bosni i Hercegovini' u koraku za koji Washington kaže da je znak predanosti regiji, prenosi Radio Slobodna Europa.

Gabriel Escobar, koji je ranije ovog mjeseca imenovan za zamjenika pomoćnika državnog tajnika za Južnu i Srednju Europu najavio je da će Palmer biti glavni čovjek SAD-a na vrućoj temi.

Escobar je rekao kako je izborna reforma u BiH jedan od prvih koraka koje je potrebno poduzeti kako bi Zapadni Balkan bio "funkcionalniji" kao država.

"Jako sam sretan što se Matt Palmer zadržava oko tog dijela posla jer ima samo ogromno znanje, ogromne kontakte i sjajnu viziju kako bi izbori u Bosni trebali funkcionirati", rekao je Escobar.

Escobar je rekao da izbori moraju biti "transparentniji, da više odgovaraju stvarnoj volji ljudi".

Escobar je rekao da je imenovanje Palmera za vodećeg čovjeka na izborima u Bosni i Hercegovini "bitan znak" predanosti zemlji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?