Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vulin: Spremni smo ustupiti predmete protiv 26 državljana BiH

14. listopada 2021. u 12:24 0 komentara 221 prikaza

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je kako se 26 državljana Bosne i Hercegovine nalazi na optužnicama pravosudnih organa u Srbiji zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima i da je Srbija spremna te predmete ustupiti pravosudnim organima BiH, koje će "imati priliku pokazati kako izgleda njihova pravda i hoće li netko biti i osuđen".

Vulin je napomenuo kako je ova mjera, koja u prvom redu pokazuje koliko je Srbiji stalo do mira, donijeta na današnjem sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa nositeljima najviših pravosudnih funkcija u Srbiji i MUP-a.

“Ta mjera će staviti na ispit i one oko nas. Mi imamo nekih 26 lica koja su na našim optužnicama, državljana BiH, i mi smo spremni njihove slučajeve ustupiti nadležnim pravosudnim organima BiH. Nemojte da je Srbija uvijek nešto kriva, izvolite i sudite im”, rekao je Vulin za TV “Pink”.

On je ocijeno da pravosuđe BiH sada ima priliku pokazati kako izgleda njihova pravda i dodao da ga zanima od ovih 26 osoba, državljana BiH, koliko će biti osuđeno.

“Živim u nadi da će netko biti osuđen. Evo, gospodo iz BiH, naše pravosuđe će vam ustupiti sve što imamo, predat će vam jurisdikciju nad njima. Izvolite, završite to. Ti ljudi nikada neće preći granicu Srbije da im mi sudimo”, rekao je Vulin.

On je naveo kako Srbija ovim pokazuje da poštuje jurisdikciju, pravosuđe, sustav i teritorijalnu cjelovitost Bosne i Hercegovine.

“Evo vam prilike, gospodo iz BiH, verujemo da vam je stalo do istine o ‘građanskom ratu’ u BiH, što će reći da ćete suditi, valjda, i nekom Hrvatu i nekom Bošnjaku koji je činio zločine nad Srbima, jer ovo su optužnice za zločine nad Srbima”, rekao je Vulin.

On je dodao kako će pravosuđe BiH sada imati priliku da pokaže koliko mu je stalo do mira, istine, pravde i pomirenja.

“Sada će imati priliku, kada od Srbije dobiju optužnice po kojima mogu odmah postupiti, saslušati ratne zločince da im sude, zadrže u pritvoru, da odluče o svemu i da pokažu koliko im je stalo do mira i istine”, naglasio je Vulin.

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.