Predsjednik Srbije

Vučić: Političari iz Hrvatske imaju vitalne interese za situaciju u BiH

 Aleksandar Vučić
13.01.2022.
u 10:42

Vučić je kazao da prema popisu iz 1991. godine, u BiH bilo 725.000 Hrvata, a 530.000 po popisu iz 2013. godine, te je istanuo kako je realno da mnogo manje Hrvata od toga broja živi danas u BiH.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da s političarima iz Hrvatske razgovara o regionalnoj stabilnosti te dodao kako su Hrvati logično zainteresirani za opstanak hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Vučić je kazao da su Hrvati uključeni u razgovore o situaciji u vezi BiH i dodao kako za to imaju svoje vitalne interese, javlja Tanjug.

"Ali, naravno je da su vitalno zainteresirani za opstanak svog naroda u BiH. Potpuno su logično zainteresirani, nemam im što zamjeriti po tom pitanju", kazao je Vučić

Također Vučić je kazao da prema popisu iz 1991. godine, u BiH bilo 725.000 Hrvata, a 530.000 po popisu iz 2013. godine, te je istanuo kako je realno da mnogo manje Hrvata od toga broja živi danas u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?