Bošnjački ministri popustili

Vlada HNŽ-a usvojila odluku o kupnji hotela Ero u Mostaru

29.03.2018.
u 08:00

Na jučerašnjoj, 77. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, usvajanjem odluke o davanju suglasnosti na tekst ugovora o kupnji hotela Ero i davanju ovlasti predsjedniku Vlade za potpisivanjem ugovora, okončala aktivnosti vezane uz kupnju hotela Ero u Mostaru za smještaj županijskih tijela uprave, piše Večernji list BiH.

Predmet ide na Skupštinu

Također je, u cilju osiguranja potrebnih sredstava, usvojila prijedlog odluke o kreditnom zaduženju koji će biti upućen u skupštinsku proceduru. Članovi Vlade konstatirali su tijekom rasprave kako će donošenjem ovih odluka biti ostvareni prioritetni ciljevi Vlade - učinkovitiji rad, smanjenje troškova smještaja tijela i organa uprave te omogućavanje građanima na jednom mjestu dobiti sve potrebne usluge. Već nekoliko mjeseci ova odluka bila je na čekanju jer ministri iz reda SDA nisu željeli dati svoj glas za taj projekt. Očito je kako je sada došlo do promjene u stavu te se očekuje da projekt bude okončan bez dodatnih blokada. Inače, županijska Vlada u Mostaru godišnje izdvaja velika sredstva za najam prostora koje koriste županijske institucije, tako da će se kupnjom hotela Ero dugoročno napraviti uštede u županijskom proračunu. Uz to, Vlada je jučer donijela niz odluka.

Novac za policiju

Nastavljajući aktivnosti na opremanju policije u HNŽ-u, Vlada je donijela odluku o nabavi policijskog naoružanja u iznosu od 338.500 KM. Na prijedlog Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a, usvojen je plan utroška novčanih sredstava za zaštitu od požara i vatrogastvo u iznosu od 32.354,68 KM. Sredstva će, uz ostalo, biti utrošena za nabavu vatrogasne opreme, stručno obučavanje i osposobljavanje vatrogasaca te održavanje opreme i vatrogasnih sredstava. Također, Vlada je razmotrila plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje u iznosu od 808.184,49 KM koja će, uz ostalo, biti utrošena na opremanje struktura civilne zaštite, provedbu mjera zaštite i spašavanja. Vlada je, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, razmotrila izvješće o utrošenim sredstvima po sporazumu o sufinanciranju projekta održivog odgovora u cilju smanjenja ovisnosti u BiH. Također su odobrena sredstva u iznosu od 72.000 KM u svrhu nabave lijeka metadona za potrebe Centra za izvanbolničko liječenje ovisnika u Mostaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?