Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vijeće ministara BiH danas o stanju u oblasti migracija u BiH

19. rujna 2019. u 07:53 0 komentara 40 prikaza

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati materijale Ministarstva sigurnosti BiH koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata.

To su: Informacija sa sveobuhvatnim Planom mjera i aktivnosti radi rješavanja problema povećanog priliva migranata u BiH; Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH za lipanj, srpanj i kolovoz 2019. godine te Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj suradnji u nadzoru granice.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici, sa Izvješćem sa pregovora, kao i Materijala Uprave za neizravno oporezivanje BiH koji se odnose na realizaciju višegodišnjih kapitalnih ulaganja i izgradnju graničnih prijelaza.

Trebali bi biti razmatrani i Izvješće o zbrinjavanju izbjeglica i stranaca pod supsidijarnom zaštitom u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu, kao i Izvješće o prihvatu i integraciji bh. državljana koji se vraćaju u BiH po osnovu Sporazuma o readmisiji za 2018. godinu.

Predloženim dnevnim redom predviđeno je i razmatranje Informacije o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 30. lipnja 2019. godine, kao i Izvješća o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za prvih šest mjeseci ove godine.

Između ostalog, trebao bi biti razmatran i  Izvještaj o radu Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH za razdoblje 1. 12. 2018 – 1. 7. 2019. godine.  

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.