Prognoza za ovaj tjedan

Vakula upozorava: Spremite se na ono što dolazi danas

24.02.2016.
u 07:00

Prema Vakulinim prognozama, danas će zapuhati sjeverac i sjeverozapadnjak, a temperatura zraka bit će u osjetnom padu

Vjerojatnost pojave olujnog nevremena, pa i mjestimične tuče, osobito na Jadranu, te pijavice, znatno se povećava sljedećih dana, poglavito tijekom današnjeg dana, naveo je u svojoj prognozi Zoran Vakula, meteorolog Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda za HRT. Prema njegovim navodima, ovog kao i prošlih tjedana zadržat će se promjenljivo vrijeme, te ćemo imati i još jednu izraženiju promjenu temperature zraka, a prije nje južinu – pad tlaka, jugo, jugozapadnjak. Prema Vakulinim prognozama, danas će zapuhati sjeverac i sjeverozapadnjak, a temperatura zraka bit će u osjetnom padu.

Prognoze FHMZ-a

“Uz prolazno jače naoblačenje u gorju će biti i susnježice i snijega. U četvrtak ujutro mjestimice magla, a zatim ponovno oblačnije s oborinama, osobito tijekom petka, kada će najvjerojatnije biti i najhladnije, osobito u gorju jer će ponovno biti snijega. Od utorka do petka povećana je i vjerojatnost mjestimičnog olujnog nevremena s većom količinom kiše u kratkom vremenskom razdoblju, pri čemu se ne smije isključiti ni mogućnost tuče”, kazao je Vakula u prognozi za HRT. Prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda ipak su nešto optimističnije. Pa tako za danas najavljuju pretežito oblačno vrijeme s kišom, uglavnom u jutarnjim satima i tijekom prijepodneva. Poslijepodne razvedravanje. Jutarnja temperatura od 3 do 7, na jugu od 7 do 10, a najviša dnevna od 9 do 13, na jugu od 13 do 17 °C.

Prognoze do petka

Za sutra iz FHMZ-a prognoziraju u većem dijelu BiH pretežito oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u središnjim, istočnim i SI područjima Bosne sunčanije. Povremena slaba kiša se očekuje u središnjoj, zapadnoj i JZ Bosni, te na sjeveru Hercegovine. U večernjim satima i u noći s četvrtka na petak intenzivnije oborine sa sjeverozapada. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna od 4 do 9, u istočnim, sjeveroistočnim područjima BiH od 13 do 16 °C. U petak pretežito oblačno vrijeme s kišom. Na planinama snijeg. U Krajini postoji mogućnost susnježice i snijega. Najviša dnevna temperatura od 1 do 5, na jugu do 14°C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?