LIVNO

Dalić: Nikada nemojte odustati, ja sam iz malog Livna došao na vrh svijeta

22.12.2022.
u 15:47

Unatoč kiši Livnjaci su, a i žitelji iz drugih bh. gradova, čekali svoga sugrađanina, srebrnog i brončanog izbornika Hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića. Pjevalo se i veselilo, a onda je konačno došao u autobusu Li-busa na kojemu je njegova slika. Fantastično ozračje, vatromet, baklje, nekoliko tisuća oduševljene publika koja je popunila trg,cijelu šetnicu i pristupne ulice, a oni najodvažniji popeli su se i na ravne krovove okolnih zgrada.

Foto: RTV HB

Sve je podsjetilo nekako na doček 2018., što je spomenuo i sam Dalić u svom obraćanju: „Veliko vam hvala na emocijama i strasti koju pokazujete meni i hrvatskoj reprezentaciji. Hvala i ljudima koji su ovo organizirali i mojim prijateljima glazbenicima koji su opet ovdje u Livnu. Ja sam ponosan i sretan po tko zna koji put. Na svakom dočeku vidim puno mladih ljudi, puno djece u dresovima, to je velika stvar,“ kazao je među ostalim Dalić te poručio mladima da mogu napraviti sve, samo trebaju vjerovati u sebe, biti strpljivi i ustrajni: „Ja vam mogu biti primjer. Pošao sam iz Livna, maloga mjesta, bio sam nitko i ništa, ali vjerovao sam u sebe. Uvijek možete ostvariti svoje snove ako se tako ponašate, nikad nemojte odustati! Cijelim putem ponosno sam isticao da sam došao iz Livna i nikad me nije bilo sram to reći! Iz malenog Livna došao sam na vrh svijeta,“ poručio je Dalić i dodao kako nikad nije poslao lošu poruku te da želi i ovoga puta da iz Livna ode poruka ljubavi, mira, tolerancije i poštovanja prema svakome..

Naglasio je kako su bili fantastični dočeci i u Zagrebu, Varaždinu i Splitu, ali da je ovaj u Livnu za njega poseban: „Jer to je moje Livno. Uvijek se ovdje rado vraćam, nema većeg ponosa i časti nego biti izbornik Hrvatske, voditi ovu reprezentaciju na velika natjecanja i na kraju reći da sam iz Livna... hvala vam!“

Udruga veterana 4. gardijske brigade uručila je Daliću zahvalnicu i imenovala ga počasnim članom svoje brigade.

Nedugo nakon što je izbornik završio s govorom na pozornici se pojavio Jole, a Daliću i Livnjacima pjevali su i Tiho Orlić, Mate Bulić, Dražen Zečić, Alen Nižetić i mnogi drugi. 

Inače, organizatori su Dalića najavili kao "najvećeg livanjskog sina u povijesti", a on je kao pravi sin otišao prvo u svoj rodni dom, pozdraviti staru majku, pa tek onda u pratnji članova Moto kluba „Vukovi“, koji su ga dočekali i na graničnom prijelazu, došao pred publiku koja ga je oduševljeno pozdravila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?