EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO ŠTO DONOSI NACRT dokumenta o mehanizmu koordinacije, koji bi trebao biti usvojen idućih dana, i master plan svih aktivnosti

Usvojiti Mehanizam koordinacije s EU i početi provoditi plan za članstvo, zacrtani svi rokovi

DD
29.07.2015.
u 13:34

BiH bi krajem ovoga tjedna mogla ispuniti sve uvjete zadane koje je u proteklom razdoblju postavio EU. Reformska agenda je usvojena na svim razinama, čeka se njeno potpisivanje, ostali su još Mehanizam koordinacije te provedba Master plana za koji je Vijeće ministara BiH protekli tjedan dobilo zaduženje da ga i aktivira. Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH, izjavio je nakon prošlotjedne sjednice Predsjedništva BiH kako je napravljen Master plan koji uključuje program reformi svega onoga što BiH mora uraditi kako bi dobila status kandidata za pristup EU. Master plan, kako je rekao, uključuje Reformsku agendu, mehanizam koordinacije i rješavanje presude “Sejdić - Finci”, te da u Master planu postoje vremenske odrednice do kada navedeno treba realizirati. Otkrivamo što donosi taj Master plan, koje sve aktivnosti su vlasti zacrtale i kojom ih dinamikom planiraju ispuniti kako bi BiH početkom iduće godine predala zahtjev za status kandidata u Europsku uniju, a već 2017. trebala postati i kandidat za članstvo u Europskoj uniji. Mehanizam koordinacije dugo je bio predmet razgovora između predstavnika vlasti i nisu se pronalazili u svemu kompromisi pa je, kako doznajemo, najvjerojatnije da će predmet konačnog usvajanja biti dokument koji je već usvojen na Vladi Republike Srpske 20. svibnja 2013. Vijeće ministara BiH je u prethodnom razdoblju bilo nositelj ove aktivnosti u suradnji s Timom koji je uključivao predstavnike svih razina vlasti.

Otkrivamo što donosi i nacrt tog dokumenta.

- Dobio sam informaciju da su se entitetske vlade, županije i Vijeće ministara usuglasili oko Mehanizma koordinacije, rekao je Ivanić prošlog tjedna. Prema našim saznanjima, krajem ovoga tjedna trebao bi biti usvojen i ovaj dokument.

ŠTO SADRŽI CIJELI DOKUMENT MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije