Dom naroda

Usvojen zakon o obilježavanju lakog naoružanja i streljiva

Dom naroda
FENA
31.08.2016.
u 13:34

Donošenje zakona omogućit će lakše i jednostavnije praćenje trgovine oružjem i ojačati institucije u borbi protiv nelegalne trgovine oružjem te osigurati čvršću suradnju s drugim državama u procesu praćenja označenog oružja i streljiva

Dom naroda Parlamentarne skupštine danas je u prvom čitanju usvojio predloženi zakon o obilježavanju malog oružja, lakog naoružanja i pripadajućeg streljiva oznakom E kao svojevrsnom potvrdom određene usklađenosti s pravnom stečevinom Europske unije u ovoj oblasti.

Vijeće ministara BiH predlagač je ovog reformskog zakona kojim BiH ispunjava međunarodno preuzete obveze u oblasti nezakonite proizvodnje i trgovine vatrenim oružjem.

Donošenje zakona omogućit će lakše i jednostavnije praćenje trgovine oružjem i ojačati institucije u borbi protiv nelegalne trgovine oružjem te osigurati čvršću suradnju s drugim državama u procesu praćenja označenog oružja i streljiva. 

Propisuje se obveza proizvođača oružja ili streljiva u BiH da ih označi u tijeku proizvodnje jedinstvenom proizvodnom oznakom.

Istovremeno se propisuje obveza uvoznika da u zakonom propisanom roku, nakon završene carinske procedure, a prije stavljanja uvezenog oružja i streljiva u promet, uporabu ili korištenje, osigura stavljanje oznaka propisanih ovim zakonom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?