Lidija Bradara

U ovoj godini nas očekuje nastavak stabilizacije stanja u FBiH

04.01.2016.
u 07:00

Uz ravnomjeran razvoj FBiH trajna zadaća ostaje i borba za političku te svaku drugu jednakopravnost naroda i građana u Federaciji

Godina koju smo ispratili bila je politički teška i vrlo zahtjevna, a u novoj je planiran nastavak aktivnosti stabiliziranja financijskih, socijalnih, političkih prilika u Federaciji BiH. Planiran je i nastavak donošenja zakona iz Reformske agende, čime bi se stvorilo pozitivno ozračje za pokretanje investicija i olakšanje poslovanja - izjavila je predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara. Kaže kako uz ravnomjeran razvoj Federacije BiH trajna zadaća ostaje i borba za političku te svaku drugu jednakopravnost naroda i građana u Federaciji BiH. U osvrtu na 2015., predsjedateljica gornjeg doma entitetskog parlamenta ističe kako su je, uz provedbu izbornih rezultata, obilježile promjene u parlamentarnoj većini, odlazak Demokratske fronte (DF) iz vlasti i ulazak u vlast Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH. - U takvoj godini Dom naroda kao najviše zakonodavno tijelo u Federaciji BiH, dom županija, svojim je radom dao značajan doprinos stabiliziranju prilika u FBiH. Pored konstituirajuće sjednice održane polovicom siječnja, Dom naroda u 2015. godini je održao sedam redovitih te isti broj izvanrednih sjednica. Na njima su razmatrana 123 akta, među kojima 44 zakona - naglašava Bradara. U protekloj godini je usvojen federalni proračun za 2016., podsjeća ona, te je nakon dugog niza godina, u zakonskom roku, prije isteka kalendarske godine stvoren taj najvažniji preduvjet financijske, ekonomske, socijalne i političke stabilnosti Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije