Infrastruktura

U općini Posušje radovi na rekonstrukciji Klesarske ulice, u planu novo dječje igralište i park

posušje
20.10.2022.
u 14:12

U općini Posušje neumorno se gradi, posebno kada je u pitanju infrastruktura, a trenutno je u tijeku druga faza radova na rekonstrukciji Klesarske ulice, preko puta gradskog groblja „Martića križ“, gdje se trenutno radi na postavljanju rasvjete u ovom relativno novom naselju.

- Iznos radova će zasigurno biti veći od dogovorenog, s obzirom na trenutačno stanje, povećanje cijena i inflaciju. Ne možemo sad 
odustati, ali i ne želimo, što je tu je, izgurat ćemo ovaj projekt do kraja na dobrobit žitelja naše općine - tvrdi načelnik Begić i dodaje kako u planu imaju i gradnju novog dječjeg igrališta i parka za kojeg su stvoreni svi preduvjeti donošenjem regulacijskog plana za ovo područje.

Kroz sljedećih desetak dana postavit će se instalacije za 16 novih rasvjetnih tijela, a sredstva za njih, ukupno 36.000 KM osigurali su 
Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZHŽ-a, županijsko Ministarstvo gospodarstva, Javna ustanova „Urbikom“ Posušje, Općina Posušje te mještani Klesarske ulice.

Cilj je ovim projektom povećati sigurnost pješaka, posebno onih najmanjih, s obzirom na to da je ova ulica naseljena brojnim mladim 
obiteljima, a svako novo ulaganje u općini podiže kvalitetu življenja te na taj način u njoj ostaju mlade obitelji, poručili su iz Općine Posušje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije