prognoza

U naredna tri dana nestabilno s kišom i jakim udarima vjetra

kiša
27.10.2018.
u 13:44

Federalni hidrometeorološki zavod BiH priopćio je da se u dane vikenda očekuju jaki do olujni udari juga, a u ponedjeljak i utorak u jutarnjim satima i dio prijepodneva. U večernjim satima u ponedjeljak uglavnom na zapadu i jugozapadu Bosne očekuju se orkanski udari vjetra, od 75 do 100 km/h. 

Obilne padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. 

U Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni danas će preovladavati umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U ostatku BiH prijepodne umjereno do pretežito oblačno, a poslijepodne sunčanije. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. Vjetar umjeren s jakim udarima južnog smjera. Dnevne temperature kretat će se od 16 do 23, na jugu do 25 stupnjeva. 

U nedjelju, prijepodne će biti umjereno do pretežito oblačno, a poslijepodne pretežito oblačno vrijeme. Prijepodne kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini. Poslijepodne i u večernjim satima padavine u Hercegovini, Krajini, zapadnoj, jugozapadnoj i djelimično centralnoj Bosni. Obilnije padavine praćene grmljavinom se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje se očekuje između 40 i 80, lokalno i do 120 l/m2 kiše.

U cijeloj BiH vjetrovito s jakim udarima juga između 45 i 65 km/h. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevne od 16 do 22, na sjeveru Bosne do 25 stupnjeva. 

U ponedjeljak će biti umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Poslijepodne padavine uglavnom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U večernjim satima ili u noći sa ponedjeljka na utorak padavine u većini područja. Obilnije padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje se očekuje između 30 i 70, lokalno i do 120 l/m2 kiše. Vjetar uglavnom umjeren do jak sa olujnim udarima južnog smjera. U večernjim satima orkanski udari juga se očekuju na zapadu i jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevne od 18 do 25 stupnjeva. 

U utorak jutro će biti umjereno do pretežito oblačno. Prijepodne razvedravanje u Krajini, a u ostatku BiH tijekom poslijepodneva ili u večernjim satima. U jutarnjim satima i prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Poslijepodne padavine uglavnom na istoku i jugoistoku Hercegovine. Intenzivnije padavine u Hercegovini, gdje se očekuje između 40 i 80 l/m2 kiše. Vjetar umjeren do jak južni i jugozapadni. U jutarnjim satima i dio prijepodneva jaki do olujni udari juga. Poslije podne vjetar postepno slabi. Jutarnje temperature kretat će se od 12 do 18, a dnevne od 16 do 22 stupnja. 

U srijedu će biti pretežito sunčano. Jutarnje temperature od 8 do 12, na jugu do 16 a dnevne od 16 do 22, na jugo do 25 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?