EGIPAT

Turisti 15 minuta prije napada upozoravali spasioce da su vidjeli morske pse, oni im se samo nasmijali...

04.07.2022.
u 12:58

Turisti koji su svjedočili ovom stravičnom napadu tvrde kako su samo 15 minuta prije napada na Austrijanku Elisabeth upozorili spasioce na prisutnost morskih pasa. Tvrde da su se spasioci tome smijali

Spasioci na plaži su nam se smijali kada smo im rekli da smo u moru vidjeli morske pse, tvrde turisti koji su svjedočili stravičnom napadu morskog psa u egipatskom ljetovalištu Sahl Hasheesh na obalama Crvenog mora.

Podsjetimo, u subotu je u tom resortu morski pas napao i ubio 68-godišnju turistkinju iz Austrije Elisabeth S.

Samo nekoliko sati kasnije, egipatske vlasti objavile su kako su u moru pronašli tijelo još jedne žene, turistkinje iz Rumunjske, koja je dva dana ranije nestala iz svoje hotelske sobe.

Ako se pokaže da su turisti zaista upozoravali službe na prisutnost morskih pasa, to bi značilo da lokalne vlasti nisu reagirale na vrijeme i nisu shvatile razinu opasnosti koju morski psi predstavljaju, piše Mirror.

Pretpostavlja se da su turistkinju iz Rumunjske morski psi napali i ubili dan ranije.

Turisti koji su svjedočili ovom stravičnom napadu tvrde kako su samo 15 minuta prije napada na Austrijanku Elisabeth upozorili spasioce na prisutnost morskih pasa. Tvrde da su se spasioci na to sve samo nasmijali i odlučili ignorirati upozorenja kupača.

- U Sahl Hasheeshu nikada nije bilo morskih pasa niti će ih ikada biti - rekli su, navodno, spasioci zabrinutim kupačima.

Guverner Crvenog mora Amr Hanafi naredio je u petak zatvaranje svih plaža u tom području na tri dana nakon stravičnog napada.  Kako navode, tim stručnjaka radi na identificiranju uzroka i okolnosti napada i razloga ovakvog ponašanja morskog psa, prenosi 24sata.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?