Nadležni tvrde

Tunel Crnaja kod Jablanice bit će završen do kraja srpnja

crnaja radovi
24.06.2022.
u 14:31

Radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja ušli su u završnu fazu, a nadležni tvrde da će potpuno biti završeni do kraja srpnja kada će tunele koji je godinama bio problem na magistralnoj cesti M-17 između Konjica i Jablanice zablistati u novom ruhu, piše Klix.ba.

To je potvrdio direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić.

On ističe kako se radovi odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom i da ne postoje naznake nikakvih pomjeranja planiranih rokova koji bi doveli do kašnjenja s okončanjem radova.

"Trenutno se izvode završni radovi koji uključuju polaganje kablova i farbanje tunela. Prema ugovorenoj dokumentaciji i dinamičkom planu, svi radovi u tunelu Crnaja bi trebali biti okončani do kraja srpnja 2022. godine, te u ovom trenutku ne postoje naznake nikakvih pomjeranja planiranih rokova“, kazao je Pravdić za Klix.ba.

Podsjetimo da su radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja počeli 8. veljače 2021. godine i od tada se na toj dionici ove važne prometnice promet odvija uz povremene obustave i regulacije.

Ugovor o rekonstrukciji 550 metara dugog tunela, vrijedan 12,8 milijuna KM potpisali su u lipnju 2019. godine direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić i predstavnici izvođača - JV u sastavu HP Investing d.o.o. Mostar i Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo.

Tada je istaknuo kako je ovaj tunel jedna od najopasnijih točaka na putu između Sarajeva i Mostara, zbog malih dimenzija i podzemnih voda, te da će se radovi financirati iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Europske investicijske banke (EIB).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?