KOSA ĆE BITI MANJE ISPUCALA

Trikovi kako brže osušiti kosu bez fena: Postoji poseban sprej, a tu je i ručnik od mikrovlakana

kosa
Dreamstime
06.09.2021.
u 08:01

Nošenje ručnika na glavi dok se spremate također može biti jedna od opcija koju trebate uzeti u obzir. Vlakna koja upijaju vlagu pomoći će apsorbirati više vode u usporedbi sa sušenjem na zraku

Sušenje kose dugotrajan je proces, a oni s gustom, kovrčavom ili dugom kosom, trebaju unaprijed planirati kada će sušenje kose ugurati u svoj raspored.

Naravno, možete koristiti sušilo za kosu kako biste ubrzali ovaj proces, ali bolje je izbjeći toplinska oštećenja i napraviti to u što kraćem vremenskom roku.

Naime, nošenje ručnika na glavi dok se spremate također može biti jedna od opcija koju trebate uzeti u obzir. Vlakna koja upijaju vlagu pomoći će apsorbirati više vode u usporedbi sa sušenjem na zraku, piše 24sata.hr

No, ako želite učinkovitiju metodu, valja poduzeti nekoliko dodatnih koraka. Ako želite da vam kosa osušena na zraku izgleda poput profesionalnog feniranja u salonu, u svoju rutinu njege kose bi trebalo uključiti više proizvoda, ali ako vam je cilj samo osušiti kosu, u nastavku slijede minimalistički koraci koje treba poduzeti.

1. Istrljajte kosu ručnikom od mikrovlakana

Učinkovito sušenje kose započinje ručnikom koji koristite. Ručnici od mikrovlakana su odlični za upijanje vlage i mogu upiti puno više vode od ostalih ručnika, a da pritom ne oštete kosu. Njihovom upotrebom ćete izbjeći ispucale vrhove i lomove od snažnog trenja.

2. Nakon pranja kose koristite češalj sa širokim zubima

Dok vam je kosa još potpuno mokra, prođite češljem sa širokim zubima kroz kosu. Zašto češalj? Pojedini zupci odvojit će vam kosu i potaknuti bolji protok zraka, što će ubrzati vrijeme sušenja.

3. Razbarušite kosu samo prstima

Ovo je dio koji će zahtijevati neko vrijeme, ali ne bi trebao trajati predugo zahvaljujući koracima koje ste prethodno napravili. U međuvremenu možete krenuti s jutarnjom rutinom, a dok se obučete i dovršite rutinu njege kože, trebali biste biti spremni za nastavak.

Dok se kosa suši na zraku, istovremeno 'grubo' sušite kosu. Ako niste čuli za taj pojam, vjerojatno ste već vidjeli nekog frizera kako to radi. To jednostavno znači da razbarušite kosu samo prstima (prebacujte je s jedne strane na drugu), te se usredotočite na tjeme kako biste stvorili veći volumen. Radite ovaj postupak dok vam kosa ne bude 30 posto suha (više o tome u sljedećem koraku).

4. Nanesite losion za brzo sušenje

Stiliziranje kose koja je 30 posto suha puno je učinkovitije od uređivanja kose kad je potpuno mokra ili potpuno suha. Kad je vaša kosa polusuha, možete ubrzati sušenje preostalih 70 posto pomoću brzosušećeg losiona ili seruma. Potražite u najbližoj drogeriji proizvode s riječima 'brzo sušenje' ili 'sušenje na zraku', koji su drugačije formulirani od proizvoda s oznakom 'sušenje fenom'.

Dok proizvodi za feniranje sadrže polimere koji se aktiviraju toplinom i raspodjeljuju toplinu duž vlasi kose, formule za sušenje na zraku općenito se izrađuju sa škrobovima koji upijaju vlagu iz kose, a dolaze zajedno s tvarima za zaglađivanje koji pomažu da postignete glađi izgled kose bez čuperaka koji vire na sve strane, piše Real Simple.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?