Nogomet

Tri šlagera – na Koševu, Pecari i na Tušnju

24.02.2021.
u 19:53

Nakon što se zbog epidemioloških prilika prošli Nogometni kup BiH za seniore nije “dovršio” (igrao se do polufinala pa prekinuo), ove godine će se vjerojatno igrati do kraja..., ako opet ne proradi neki “inženjering”. Da se primijetiti da su epidemiološke prilike u ovom trenutku lošije nego lani, kada su u polufinalu ostali Gošk, Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar, piše Večernji list BiH.

Pomaknut termin

Bilo kako bilo, ždrijebanje u prostorijama NS-a BiH u Sarajevu jučer u podne donijelo je ovaj rasplet na izvlačenju. Sastaju se: Sarajevo – Zrinjski, Široki Brijeg – Borac, Tuzla City – Željezničar i Klis – Zvijezda 09. Igrat će se samo jedna utakmica, bez uzvrata. Ako neka utakmica u 90 minuta završi neodlučeno, nema produžetaka – pobjednik će biti momčad koja bude bolje izvodila udarce s bijele točke. Davno određeni termin igranja bio je 3. ožujka, ali je “pomaknut” na 10. ožujka na Koševu, Pecari, Tušnju i Buturović Polju. Klubovi domaćini birat će između dva termina igranja - 15 i 18 sati, ali NS BiH voljan je prihvatiti treći termin ako ga klubovi predlože. Prividnu, ali samo prividnu prednost imaju domaćini. Ždrijeb je “kreirao” tri premijerligaška derbija, ali i jedan niželigaški. Možda je utakmica Sarajeva i Zrinjskoga najzanimljivija. Pokušali smo dobiti izjavu Vinka Marinovića, trenera Sarajeva, ali njegov je telefon bio “nešto šutljiv”. Sarajevo je u 1/16 finala Kupa u Lukavcu svladalo tamošnji Radnički (4:0), a onda u 1/8 finala bilo bolje od Krupe u gostima (4:2). Nije se javio ni trener Zrinjskog Sergej Jakirević, ali glasnogovornik Mario Pandža javio se na povratku sa ždrijeba u Sarajevu:

- Dobili smo teškog protivnika, ali bilo tko da je s druge strane, cilj je proći dalje. Sarajevo je jako, ali zato smo u dva ranija kola imali lakše suparnike, Tekstilac iz Dervente u gostima (7:1), te Slaviju iz istočnog Sarajeva u Mostaru (4:0)...

- Izvukli smo Banjolučane, ali, da smo i nekoga drugog, ambicije su iste – ulazak u polufinale. Za početak... U ovom trenutku u mislima nam je prvenstveni susret protiv Mladosti u nedjelju u Doboj/Kaknju - rekao nam je trener momčadi Širokog Brijega Toni Karačić.

Podsjetimo, Široki je u dva prethodna kola gostovao i oba puta slavio po 1:0 (Gošk, pa Velež). Borac je također prošao dva prva kola pobjedama u gostima: Travnik 4:0 i Rudar (K) 6:1.

Tuzla City u pripremama je nanizala sedam pobjeda i jedan remi. U Kupu BiH ugostit će Željezničar. Novi trener Tuzla Cityja Husref Musemić sigurno kroz osvajanje kupa vidi prigodu izvesti “građane” na europsku scenu...

Ako je nešto na strani Željezničara, onda je to tradicija. Tuzlaci su prošli dva kola pobjedama protiv Slobode (NG) u gostima – 2:0, te Radnika (B) kući – 3:1. Željezničar je najprije u Banovićima svladao Budućnost (2:1), te na Grbavici Goražde (3:0). Ždrijeb je bio “malo vrag” te u četvrtfinalu sastavio Klis (Buturović Polje) i Zvijezdu 09, lanjskog premijerligaša. Igra se u Buturović Polju. Klis je u 1/16 finala kao domaćin svladao Unis Vogošća (6:2), te u 1/8 finala Velež u Nevesinju (2:0). Zvijezda 09 prvo je u gostima svladala Rudar Prijedor (4:3), zatim kao domaćin nadigrala Alfa Modriču (2:1).

Bilo kako bilo, jedan od ova dva niželigaša sigurno će igrati (najmanje) u polufinalu.

Od osam klubova koji su izborili četvrtfinale, pet ih je već osvajalo kup. To su: Željezničar (5 x pobjednik), Sarajevo 4 x), Široki Brijeg (3 x), Zrinjski (1 x), te Borac (1 x). Dakle, ovih je pet klubova osvojilo 14 naslova kupskog pobjednika. Još su po jednom slavili: Orašje, Modriča Maksima, Slavija, Olimpik i Radnik.

Parovi u ostalim natjecanjima

U ženskom Kupu u bubnju su bila tri kluba u pretkolu. Sastat će se ŽFK Banja Luka – ŽFK Sloboda Tuzla, dok je slobodna ŽFK Fortuna Živinice. Susret se igra 17. ožujka.

U Juniorskom nogometnom kupu igrat će: Zrinjski – Sloboda, Rudar (Prijedor) – Olimpik, Metaleghe – Široki Brijeg, te Borac – Zvijezda 09. Susreti bi se trebali igrati 2. ožujka. Nema uzvratnih utakmica.

U Futsal kupu BiH na programu su polufinalni susreti. Ždrijeb je odlučio da se obje utakmice igraju u Mostaru: Mostar SG Staklorad – Seljak (Livno), te HFC Zrinjski – MNK Hercegovina (Široki Brijeg). Termin igranja je 17. ožujka. Ni ovdje nema uzvratnih utakmica. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?