POZITIVNI UČINAK

Trenerica savjetuje: 'Ako radite od kuće obavezno trenirajte, i 10 minuta je korisno'

shutterstock
18.03.2020.
u 07:17

Uz ove savjete pronaći ćete lakše motivaciju da odradite trening kod kuće.

Mnogi ljudi odlučuju se pauzirati treninge kako se ne bi izlagali opasnosti. Nekima je ipak teško potpuno prestati s treniranjem, ali pronaći motivaciju da vježbaju kod kuće im je još teže.  Ako radite od kuće bilo bi dobro da imate barem nekakvu fizičku aktivnost tijekom dana, a idealni odabir je tjelovježba u svoja četiri zida.

Trenerica Colleen Conlon (27) za New York Post kaže: "Rad od kuće može stvoriti još više stresa i tenzija, a čak i kratka tjelovježba podići će razinu vaše energije, otkloniti stres i popraviti raspoloženje." Kućni trening uopće ne mora biti tolika tlaka pogotovo danas kada postoji bezbroj aplikacija i YouTube videa koji vam do detalja pokazuju kako izvoditi koju vježbu.  Uz ove savjete trenera olakšajte si vježbanje u svoja četiri zida.

Pospremite nered

Prvi korak bio bi pospremanje prostorije u kojoj ćete vježbati. Maknite svu odjeću i stvari koje su oko vas kako biste imali dovoljno prostora za pravilno izvođenje vježbi.

Otvorite prozor

Svjež zrak pomaže vam da se razbudite i pripremite za vježbanje, a ako je vani jako hladno u sobu možete postaviti difuzor s eukaliptusom ili pepermintom.

Fokusirajte se

I najmanje vježbe se računaju ako ste fokusirani, a čučnjeve možete raditi bilo gdje. Trening od 10 minuta intenzivno može biti jako koristan.

Odmorite se

Ipak, nemojte se forsirati, ako se ne osjećate dovoljno dobro i raspoloženo za trening pokušajte se zagrijati i natjerati, ali ako nakon 5 - 10 minuta i dalje ne osjećate volju za treningom, odmorite se i preskočite ga. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?