voli automobile

Trebinjka Maja Ratković Skulić (22) prva je žena koja je sjela za upravljač taksija

11.04.2018.
u 11:48

Mlada Trebinjka Maja Ratković Skulić (22) prva je žena koja je sjela za upravljač taksi-vozila u posljednjih trideset godina u ovom hercegovačkom gradu. Maju odnedavno Trebinjci viđaju na stajalištima u središtu grada u bijeloj škodi novosnovanog taksi-prijevoznika, u istim vozilima i s istom odorom kao i njezini muški kolege.

Nakon završene srednje prometne škole i zvanja profesionalnog vozača, Maja se odlučila prvo zaposlenje potražiti u taksi-prijevozu. Kaže da to nije bilo neočekivano jer joj je otac automehaničar i cijelog života se “druži” s četverokotačima.

– Odmalena sam voljela automobile. Vozački ispit položila sam čim sam postala punoljetna, a ranije sam naučila voziti, ali tada samo u krugu kuće jer nisam imala dozvolu – kaže Maja. Govori da je, kada se otvorio novi taksi-prijevoznik u Trebinju, došla na ideju kako bi mogla pridružiti im se.

– Pozvali su me momci koji tamo rade i odmah sam pristala. Ovo je moj prvi posao i zadovoljna sam. Ne bih ga mijenjala jer jako volim automobile – priča ova 22-godišnja Trebinjka.

Maja za sada vozi uglavnom po gradu i do bližih naselja, a kaže da obiteljske obveze uskladi s poslom jer uglavnom ima fiksno radno vrijeme, piše srpskainfo.com.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?