POPUT KLEOPATRE

Treba li se kupati u mlijeku? Dermatolog otkriva istinu o tome

Thinkstock
07.06.2018.
u 09:50

Mlijeko sadrži zdrave masnoće i proteine te je bogato vitaminima i mineralima što pomaže pri uklanjanju mrtvih stanica kože, sprječava nastajanje bora te poboljšava ten

Pjevačica Mariah Carey nedavno je priznala kako se kupa u mlijeku te da je to jedan od njezinih redovitih 'tretmana ljepote'. 

Iako kupanje u hladnom mlijeku ne zvuči kao nešto pretjerano opuštajuće, to je savjet koji bi trebali poslušati.

Mlijeko sadrži zdrave masnoće i proteine te je bogato vitaminima i mineralima što pomaže pri uklanjanju mrtvih stanica kože, sprječava nastajanje bora te poboljšava ten.

Dermatolog dr. Douglas Altcheck objasnio je kako mlijeko utječe na kožu te koliko se dugo kupati u njemu, ali i koje je najbolje koristiti, piše Daily Mail.

On kaže kako na kožu najbolje utječu vitamin E i cink koji se nalaze u mlijeku, ali i vitamin D koji sprječava nastajanje akni, povećava elastičnost kože i smanjuje pojavu tamnih mrlja.

Vitamin E pak neutralizira učinak slobodnih radikala, odnosno molekula koje uzrokuju suhoću kože i bore. Oni također oštećuju kolagen, odnosno vezivno tkivo koje kožu održava mladom.

Ključni sastojak u mlijeku koji pozitivno utječe na kožu je i mliječna kiselina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?