RASTU TENZIJE

Tijekom trajanja vježbe NATO-a, Rusija izvodila vojne manevre u Crnom moru

03.07.2021.
u 16:54

Ruski borbeni zrakoplovi izvodili su danas vježbu napada na neprijateljske brodove u Crnom moru, priopćeno je iz Moskve, dok u međuvremenu masovne vježbe u regiji izvode i snage NATO-a

Ruska Crnomorska flota priopćila je kako su njeni borbeni zrakoplovi i zrakopovi južne vojne oblasti sudjelovali u vježbama.

"Borbeni zrakoplovi izveli su vježbe iznad Crnog mora, vježbali su raketne i bombaške udare protiv neprijateljskih brodova", navodi se u priopćenju, prenijela je agencija RIA "Novosti".

U vježbama su sudjelovali višenamjenski zrakoplovi "Suhoj" "Su-30SM", bombarderi "Su-34" i lovci "Su-27".

U međuvremenu, NATO, Ukrajina i njihovi saveznici izvode masovne vojne vježbe u regiji pod nazivom "Morski povjetarac", koje će trajati dva tjedna uz sudjelovanje 5.000 vojnika iz Alijanse i saveznika, oko 30 brodova i 40 zrakoplova.

U ovim vježbama, također, sudjeluju i američke razarač "USS Ross", kao i američki marinci.

Moskva je tražila da se vježbe otkažu, a Ministarstvo obrane najavilo je da će ukoliko bude neophodno reagirati kako bi zaštitilo svoju nacionalnu sigurnost.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?