SARAJEVO

Tegeltija-Kalabuhov: Intenzivirati trgovinsku i ekonomsku saradnju dvije zemlje

27.09.2021.
u 14:42

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i regiji.  

Ovom prilikom, Tegeltija je naglasio neophodnost unutarnjeg dijaloga i poštivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih razina vlasti u BiH kao uvjeta za nesmetano funkcioniranje BiH.

Tijekom sastanka, na kojem je razgovarano i o mogućnostima intenziviranja trgovinske i ekonomske suradnje, s obzirom da je Ruska Federacija jedan od najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera BiH i jedan od najvećih investitora, naglašena je potreba za podrškom i poticanjem veza između poslovnih zajednica dvije zemlje.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim dobrim i prijateljskim odnosima dvije zemlje, te iskazali opredjeljenje za daljnjim unaprjeđenjem bilateralnih odnosa na obostranu korist.  

Veleposlanik Igor Kalabuhov je ovom prilikom uručio predsjedavajućem Vijeća ministara BiH čestitku predsjednika Vlade Ruske Federacije Mihaila Mišustina, povodom njegovog rođendana, saopćeno je iz VMBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?