Skupština Svjetske zdravstvene organizacije:

Svijet će biti suočen sa opasnim epidemijama

Skupština Svjetske zdravstvene organizacije:
24.05.2016.
u 12:18

U tijeku je 69. Skupština Svjetske zdravstvene organizacije, koju su nazvali skupom upozorenja i nade. Skupština se održava u Ženevi.

Na skupu je potvrđen napredak u globalnom javnom zdravstvu, posebno u borbi protiv HIV-a, tuberkuloze, malarije i dječje paralize, kao i poboljšanja zdravlja majke i djeteta, piše Patria.

Upozoreno je na nedavne epidemije ebole, mers korona virusa, koji ozbiljno prijeti na Bliskom istoku, Južnoj Koreji, ali i zemljama Europe. Zika virus i žuta groznica su signalizirali "dramatičnu obnovu opasnosti od ponovnog nastajanja zaraznih bolesti". Zika virus je i pred europskim granicama. Zaključeno je  da "svijet nije spreman za tu vrstu borbe."

Sve veće su katastrofe zbog naglih i radikalnih klimatskih promjena. Sve je veća antimikrobna rezistencija i porast bolesti poput raka, bolesti srca i pluća i dijabetesa. 

Sve više se javlja potreba za održivim razvojem, koji budi optimizam i nadu.

Svijet će biti pravedniji ako se bude radilo na univerzalnom zdravlju ljudskog roda, rečeno je na Skupštini, prenosi Patria.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije