Livno

Suradnja u programu potpore marginaliziranim skupinama

07.10.2016.
u 11:00

Općina Livno ušla je u krug od devet općina koje je, među 30-ak prijavljenih, odabrao USAID za realizaciju projekta “Program podrške marginaliziranim skupinama žena u razvoju biznisa”.

Sporazum o suradnji uime Općine potpisala je predstojnica Ureda načelnika općine Livno Silvija Brčić, dok je uime USAID-ova programa to učinio direktor projekta “Program za podršku marginaliziranim skupinama” Jasmin Bešić. Bila je to prigoda i da se kroz izjave za medije javnost upozna s osnovnim programskim ciljevima projekta. Konzultantica USAID-a Amila Dedić istaknula je kako su, premda je tržište rada vrlo zahtjevno i nema dovoljno radnih mjesta, građanke i građani BiH spremni sami ući u potragu za radnim mjestom tako što će otvoriti svoje zadruge, male obrte i mala poduzeća koja će omogućiti zaposlenje njima i njihovim najbližima, a poslije i susjedima te široj zajednici za opću korist.

- Program je zamišljen da za svaku konvertibilnu marku koju izdvaja USAID-ov program toliko sredstava izdvoji i lokalna zajednica, kaže Dedić.

Program podržava pokretanje i razvoj biznisa žena žrtava nasilja, osoba s invaliditetom, majki osoba s invaliditetom, nezaposlenih mladih žena i sl.

Dedić je naglasila kako je poduzetništvo, iako nije univerzalan lijek za sve nastale promjene i probleme, svakako dio rješenja, a Općina Livno, zbog toga što ovaj kraj posjeduje veliki potencijal, ima veliki broj mladih žena koje su spremne ući u nove tokove te osigurati sebi radno mjesto na ovaj način. U Općini Livno jako su zadovoljni. Ono što su definirali je iznos kojim će Općina sudjelovati u projektu, a riječ je o 45.000 maraka. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?