DRAGAN ČOVIĆ:

Stvorena je slika da je obezvrijeđen izborni proces

dr. Dragan Čović
Foto: Zoran Grizelj
02.01.2014.
u 14:39

Prema njegovom mišljenju, najlošije od svega je činjenica da je "javnosti ogađena politika i riječ - 'političar'

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je da je prošla godina u BiH u ekonomskom smislu bila izuzetno zahtjevna, te da lideri i predstavnici vlasti nisu pronašli rješenje za mnoga teška ekonomska i socijalna pitanja. 

"Ne možemo biti zadovoljni, jer ključnim pitanjima se u osnovi nismo ni bavili. Teška godina i nadam se da ćemo imati mudrosti da izbjegnemo slične zamke u 2014. godini", ističe Čović. 

Lider HDZ-a BiH upozorava da nije postignuta nužna socijalna osjetljivost, upravo zbog onih koji su se najviše pozivali na nju i koji čak u strukturi i osnovi svog stranačkog djelovanja imaju socijalni element. 

Prema njegovom mišljenju, nijedan parametar ne ukazuje da se na oblast ekonomije u 2014. godini može gledati sa optimizmom, odnosno sa uvjerenjem da će biti bolja od 2013. 

On smatra da je u Federaciji BiH propuštena šansa da se zajedničkim koordiniranim radom legitimnih predstavnika parlamentarnih struktura, koje su na proteklim izborima dobile podršku naroda, pokuša uhvatiti u koštac s nekim problemima. 

Kad je riječ o političkoj sferi, lider HDZ-a BiH smatra da je u prošloj godini puno toga ostalo u sjeni nadmudrivanja, te pitanja tko je pozicija, a tko opozicija, posebno kada je riječ o Federaciji BiH. 

"Kad se krene od županija, entiteta do nivoa BiH ne zna se koje su stranke u vlasti. U Predsjedništvu BiH sjede predstavnici jednih stranaka, u Vijeću ministara BiH drugih, Vladi Federacije BiH trećih, u županijama četvrtih... Stvorena je slika da je obezvrijeđen izborni proces", kaže Čović. 

Prema njegovom mišljenju, najlošije od svega je činjenica da je "javnosti ogađena politika i riječ - 'političar', što nije dobro, jer se ne smije gledati na to generalno". 

"Svako treba da odgovara za ono što radi, a cilje je bio obrnut - da se sve stavi u istu baru, a onda su svi isti. Morali bi se i mi u politici potruditi da stvorimo malo drugačije ozračje", rekao je Čović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?