sastanak

Formiran plan za otklanjanje nedostataka u izještaju o financijskoj reviziji

daadadf
Foto: FENA
15.03.2017.
u 18:06

Predsjedateljica Komisije za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ljilja Zovko s članovima komisije Safetom Softićem, Zdenkom Džambas, te Draganom Ćirić i Robertom Vidovićem posjetili su Ministarstvo obrane BiH gdje su s ministricom Marinom Pendeš i njenim suradnicima održali sastanak na kojem su razmatrali realizaciju preporuka Ureda za reviziju BiH i zaključke Komisije usvojene u Domu naroda PSBiH, a odnose se na revizorske izvještaje za 2015. godinu.

Cilj posjete je bio da se članovi Komisije, u neposrednom susretu s rukovodstvom Ministarstva obrane BiH, uvjere u kom obimu je Ministarstvo obrane BiH unaprijedilo poslovanje i otklonilo nedostatke sadržane u revizorskom financijskom izvještaju iz 2015. godine.

Ministrica Pendeš članove Komisije izvijestila je da je Ministarstvo obrane BiH sačinilo Integralni akcijski plan za otklanjanje utvrđenih nedostataka u izještaju o financijskoj reviziji, te da su za svaku preporuku sastavljena obrazloženja i mjere za otklanjanje nedostataka.

To je, kako je naglasila Pendeš, doprinijelo da se dobije objektivniji prikaz i učini da se broj preporuka smanji i otkloni, ali i da se evidentiraju neki problemi koji nisu u direktnoj nadležnosti Ministarstva obrane BiH.

Posebno su značajni pomaci napravljeni u popisu sredstava, potraživanja i obaveza, evidentiranju perspektivne pokretne imovine, te u procesu javnih nabavki, statusu nepokretne i pokretne vojne imovine i realizaciji novčanih i evidentiranja nenovčanih donacija.

Predsjedateljica Komisije Ljilja Zovko dala je podršku do sada učinjenim naporima Ministarstva obrane BiH na otklanjanju nedostataka, naglasivši da je u tom pravcu napravljen značajan napredak, te izrazila očekivanje da će sve preporuke za idući revizorski izvještaj biti realizirane, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?