Slastice

Štrudl s jabukama i tajnim sastojkom koji čini razliku!

09.11.2023.
u 12:37

Blogerica Cutie and Pie ovog pripremila je slasnu pitu od jabuka i griza za kojom su svi jednostavno poludjeli!

Ovo nije klasična štrudla s jabukama, ova štrudla dolazi s dodatkom grisa. Jabuke možete zamijeniti višnjama, šljivama ili nekim drugim voćem po vlastitom ukusu, svaka će varijanta biti još ukusnija od one druge. 

Brza i jednostavna, štrudla s jabukom i grizom pravi je hit na stolu, a pokazala se i kao omiljeni desert mojih dragih čitatelja na blogu. Kao mjernu jedinicu koristila sam čašu, a ona se odnosi na mjeru jedne čaše od jogurta.

Štrudl s jabukama 

Sastojci: 

1 pakiranje kora za štrudlu 
3 jaja 
1 čaša šećera 
1 čaša ulja 
1 čaša griza 
2 jogurta 
1 kiselo vrhnje 
2 vanilin šećera 
1 prašak za pecivo 
750 g jabuka (ili drugog voća po želji) 
sok jednog limuna 
3 žličice cimeta šećer u prahu

Postupak: 

1. Prvo pripremi željeno voće. Ako imate smrznuto voće, izvadi ga na vrijeme da se odmrzne i ocijedi od sokova. Po želji zasladi. Ako voliš puno voća, njegovu količinu možeš i povećati.  

2. Jabuke naribaj, pokapaj limunovim sokom limuna i/ili pospi cimetom. 

3. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umuti. Zatim dodaj sve ostale sastojke i izmiješaj.  

4. Raširi kore i podijeli ih u 3 grupe po 3 lista. Koliko grupa imaš, toliko ćeš imati štruca. Većinom budu u paketu kora za štrudlu po 9 komada, pa ih podijelim na 3x3. Ako uzmeš paket od 12 kora, onda možeš od toga napraviti ili 3 štruce po 4 lista ili 4 štruce po 3 lista.  

5. Raširi jednu koru, namažite smjesom. Preko stavi drugu koru i namaži smjesom. Zatim stavi treću koru, namaži smjesom i rasporedi voće po želji. Kod nas to budu naribane jabuke posute cimetom, a osim jabuka najčešće koristim višnje i šljive.  

6. Nemoj zaboraviti i krajeve namazati, kako ne bi bili suhi.  

7. Zatim izmjeri pleh i vidi hoćeš li motati štrucu po širini ili po dužini. Smotaj štrucu i premjesti je u pleh za pečenje. Isti postupak ponovi s ostalim štrucama dok ne potrošiš kore. 

8. Na kraju s ostatkom smjese, premaži kore i popuni prostor između kora.  

9. Peci otprilike 20 minuta na 180° C ili dok ne lijepo porumeni. Prije posluživanja pospi šećerom u prahu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije