PSG U PROBLEMIMA

Što se događa u Parizu? Nakon odlaska Messija i Ramosa francuski mediji pišu da odlazi i trener

03.06.2023.
u 10:30

Inače, 56-godišnji Galtier dobro je poznato trenersko ime u Francuskoj, kako po uspjesima tako i neuspjesima. Jedan od bolnijih priredio mu je hrvatski trener Igor Tudor koji je s Marseillom porazio PSG u kupu.

Večerašnja posljednja ovosezonska utakmica, prvaku Francuske, PSG-u bit će po mnogočemu zanimljiva. Naime, klub napuštaju dvojica igračkih velikana, Argentinac Lionel Messi i Španjolac Sergio Ramos večeras će protiv Clermonta zadnji put zaigrati u dresu Parižana.

No, kako piše ugledni francuski sportski list L'Equipe, neće biti jedini koji će se oprostiti iz kluba. Uprava je, navodi L'Equipe, pripremila i otkaz za trenera Christophea Galtiera.

Francuski list piše kako je Galtier molio upravu da ostane trener, kao razloge je naveo uspjehe poput osvajanja prvaka Francuske, ali uprava se nije s tim složila tvrdeći kako nisu najskuplju momčad u povijest slagali za "ono što je očito", nego za osvajanje Lige prvaka iz koje su ispali već u prvoj eliminacijskoj fazi.

L'Equipe otkriva da je samo zbog davanja otkaza Galtieru i to godinu prije isteka njegovog ugovora, u Pariz došao vlasnik kluba, katarski Emir, Sheikh Tamim ben Hamad al-Thani.

Inače, 56-godišnji Galtier dobro je poznato trenersko ime u Francuskoj, kako po uspjesima tako i neuspjesima. Jedan od bolnijih priredio mu je hrvatski trener Igor Tudor koji je s Marseillom porazio PSG u kupu.

Na presici na kojoj je objavio Messijev odlazak iz kluba i ne znajući da je to i njemu predzadnja konferencija za medije u PSG-u, Galtier se sjetio svog najvećeg neuspjeha u Parizu: "Nema dvojbe da je to dvomeč s Bayernom. Nakon toga smo sjajno igrali više utakmica te suvereno osvojili francuski naslov." No, katarskom emiru to nije dovoljno. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?