Andrej Plenković posjetio Međugorje

Sretan sam što i hodočasnici iz RH ovdje nalaze duševni mir

30.10.2016.
u 07:00

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković jučer je nešto poslije podne posjetio marijansko svetište Međugorje. Pred župnom kućom Plenkovića i njegove suradnike dočekao je međugorski župnik fra Marinko Šakota i franjevci koji djeluju u župi Međugorje. Potom se Plenković sastao s vidiocem Ivanom Dragićevićem i ukratko razmijenio nekoliko riječi s njim. Nakon toga hrvatski je premijer sa suradnicima ušao u župnu kuću i razgovarao s međugorskim župnikom fra Marinkom Šakotom i ostalim franjevcima koji djeluju u župi. Kako smo doznali od međugorskog župnika, na ovom sastanku hrvatski premjer upoznat je o međugorskim događanjima i trenutačnoj situaciji u ovoj svjetski poznatoj župi, zatim o duhu Međugorja i raznim molitvenim i drugim programima koji se odvijaju u njemu.

Na naš upit što su saznali i što je hrvatski premijer Plenković ovom prigodom kazao, međugorski župnik je rekao:

“Saznali smo kako je on jako upoznat s međugorskim događanjima. U Međugorje je dolazio često, pa tako i mnogo toga zna tom svetištu. ‘Sretan sam što fratri ovako djeluju ovdje, što primaju hodočasnike, što im pomažu da nađu ovdje mir i sve drugo te im daju duhovnu hranu koju traže ovdje. I što imaju različite projekte vezane uz Međugorje’, kazao je Plenković. Naglasio je kako je sretan što i hrvatski hodočasnici duševni mir nalaze u Međugorju te kako će vrlo rado ponovno posjetili međugorsku župu.” Potom je u društvu suradnika i međugorskog župnika ušao u crkvu sv. Jakova i prekrižio se. Potom je desetak minuta pratio misu koja se govorila na engleskom jeziku. Uime Župnoga ureda Međugorje predsjedniku Vlade RH darovani su Monografija župe Međugorje, krunica i Biblija. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije