prognoza

Slijedi promjena vremena: Osjetno zahlađenje pratit će kiše i grmljavina

nevrijeme
ilustracija
25.03.2023.
u 08:40

"Subota će biti promjenjiva, s kišom i grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu i u većini unutrašnjosti, gdje će biti i osjetno hladnija od prošlih dana. U nedjelju prolazno stabilnije i malo toplije nego u subotu, uz umjeren jugozapadnjak, na Jadranu često jako jugo i južni vjetar, ali već navečer slijedi novo jače naoblačenje. Kiše, osobito na Jadranu i u obliku izraženih pljuskova s grmljavinom, bit će ponajviše u hladniji ponedjeljak kad će zapuhati umjeren i jak, na udare ponegdje i olujni sjeverni vjetar, na većini Jadrana još jača bura i tramontana. U gorju može pasti i snijeg. U utorak postupno smirivanje, ali popodne na kopnu još pokoji lokalni pljusak. Ujutro će biti mraza, koji je moguć i u danju topliju srijedu, kada će opet zajužiti", govori Izidor Pelajić u emisiji Vrijeme HRT-a.

U središnjoj Hrvatskoj temperature od 13 do 15 °C. Vrijeme promjenjivo, uz kišu i moguće i pljuskove s grmljavinom, osobito prijepodne. Popodne umjeren sjeverni vjetar. Krajem dana razvedravanje.Na zapadu zemlje promjenjivo s kišom i grmljavinom. U gorskim predjelima moguć je snijeg. Umjeren do jak jugozapadni vjetar, a na sjevernom dijelu obale sjeverozapadni. More malo i umjereno valovito. Najviša temperatura od 10 do 15 °C, na moru do 16 °C. U Dalmaciji djelomice sunčano uz mogućnost lokalnih pljuskova, osobito u unutrašnjosti. Umjereno jugo i jugozapadnjak, a zapadnjak. Najniža temperatura zraka od 8 do 14 °C, a najviša od 15 do 19 °C.  Na krajnjem jugu Hrvatske većinom suho i djelomice sunčano, uz tek malu vjerojatnost za lokalne pljuskove. Puhat će jugo. Danju malo manje toplo nego u petak.

Od nedjelje na kopnu bez kiše, a navečer jače naoblačenje. Ponedjeljak promjenjiv i kišovit, uz jak sjeverni vjetar i osjetno zahlađenje i snijeg u gorju. U utorak danju još hladnije, ujutro moguć i mraz te postupno smirivanje vremena. Na Jadranu promjenjivo i vjetrovito. Jako i olujno jugo, a od ponedjeljka bura i tramontana. Mjestimične kiše na sjevernom dijelu Jadrana  moguće već od subote, a od ponedjeljak češća i obilnija, praćena grmljavinom. U utorak razvedravanje. Zahladit će, osobito danju na sjevernom dijelu obale, a i jutra će biti manje topla.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?