Pobijedili ISIL

Sirijska vojska opet kontrolira cestu za Alep

Residents ride motorcycles near smoke rising from what activists said was an airstrike carried out by the Russian air force in the rebel-controlled area of Maaret al-Numan town in Idlib province, Syria October 24, 2015. REUTERS/Khalil AshawiFOR EDITORIAL
05.11.2015.
u 06:45

Islamska država pokrenula je veliki napad na tu prometnicu prije 12 dana kao odgovor na napredovanje vladinih snaga

Islamska država pokrenula je veliki napad na tu prometnicu prije 12 dana kao odgovor na napredovanje vladinih snaga. Cesta će ponovno biti otvorena danas.

Sirijska vlada priopćila je da je ponovno preuzela kontrolu nad cestom koja povezuje Alep sa središnjom Sirijom, nakon što je u napadu militanata Islamske države područje tog sjevernog grada, koje je bilo pod kontrolom vlade, ostalo 12 dana odsječeno od ostatka zemlje.

Sirijski opservatorij za ljudska prava priopćio je da se vladine snage bore protiv Islamske države deset kilometara istočno od prometnice Hanasir u pokušaju da je u potpunosti osiguraju.

Ta je cesta jedina veza sa zapadnom polovinom Alepa, koja je pod vladinom kontrolom, budući da glavnu autocestu sjeverno od gradova Hame i Homsa kontroliraju pobunjenici.

Islamska država pokrenula je veliki napad na tu prometnicu prije 12 dana kao odgovor na napredovanje vladinih snaga. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?