CONNECTO 2023

Saznajte kako je “state of the art” tehnologija sletjela u Žepče kroz priču o Eagle Technology

20.07.2023.
u 07:40

Još samo koji dan i kreće CONNECTO 2023, događaj koji itekako vrijedi posjetiti i ovaj put, jer organizatori su pripremili izuzetne sadržaje, kao i svake godine, s naglaskom na suradnju poduzetne dijaspore i poduzetne matice i sjajne perspektive koje se tom suradnjom otvaraju.

Kao što vjerojatno znate, CONNECTO je trodnevni događaj koji na jednom mjestu okuplja domaće poduzetnike i poduzetnike iz dijaspore, te ih pokušava dodatno povezati s ciljem ostvarivanja zajedničke suradnje, dajući i jednima i drugima b2b platformu za upoznavanje, susrete i razmjene ideja za razvoj zajedničke suradnje.

Središnji događaj, po kojem je CONNECTO već etabliran, kao i svake godine, bit će konferencijski dio, na kojem ćete svi vi koji se prijavite na ovogodišnji CONNECTO, a mjesta je ostalo još sasvim malo,  iz prve ruke čuti priče, iskustva i razmišljanja eminentnih ljudi, poduzetnika iz zemlje i iz dijaspore, koji će svojim primjerom, nadamo se, afirmativno djelovati na sve one koji su otvoreni za suradnju s našim ljudima, imaju što ponuditi budućim partnerima ili traže još uvijek nekoga s kime bi mogli razviti svoje poslovanje, ideje, usluge ili proizvode.

Orao je uspješno sletio

Kako je osnovni cilj od kojeg CONNECTO ne odstupa, povezivanje poduzetnika iz BiH i poduzetnika iz dijaspore, tako će i ove godine svi gosti i govornici dolaziti iz tog miljea. Kako je naglasak na dobre primjere iz prakse, tako vam toplo preporučamo da u sklopu konferencije CONNECTO 2023, u utorak 25. 7., u dvorani Europa, INTERA Tehnološkog Parka u Mostaru, poslušate razgovor s povodom. Naš gost u tom dijelu konferencije bit će gospodin Ivo Klarić, čovjek koji je svakako jedan od najpozvanijih da nam danas govori o tome kako je moguće dovesti investiciju izvana u rodni kraj i od toga napraviti uspješnu priču.

Ivo Klarić, direktor tvrtke Eagle Technology, je u svoje rodno Žepče donio svjetsku tehnologiju za proizvodnju specijalnih strojeva koji se koriste u pomorskoj industriji. Tvrtka Eagle Technology u Žepču dio je istoimene norveške centrale smještene u Stavangeru, a upravo u toj zemlji je Ivo Klarić, došavši 1997. tek s ruksakom na leđima, prošao put od izbjeglice do cijenjenog stručnjaka, koji je godinama bio jedan od oslonaca u tvrtki Tehnoterm u Norveškoj.

Norveška u srcu, ali Žepče još više

No, želja da nešto napravi u rodnom kraju uvijek je plamtjela u njegovom srcu, pa je 2019., nakon samo nekoliko godina, doveo podružnicu Eagle Technology u Bosnu i Hercegovinu, a tvornicu u Žepču, pod imenom Eagle Technology s ponosom ističe kao „state of the art“ pogon, koji iz korijena mijenja uvriježeno mišljenje kako je ovdje takvo što nemoguće napraviti.

Bit će svakako zanimljivo čuti kakav je to poriv stalno tinjao pa onda i plamtio u gospodinu Klariću, kako je uspio ostvariti zamišljeno i osnovati Eagle Technology u našoj zemlji, s kakvim sve poteškoćama i problemima se, možda, pritom susretao.

Saznat ćemo sve o tvrtki i njezinim tehnologijama i što je sve danas potrebno da bi, već sutra, nešto slično moglo niknuti i u nekom drugom gradu u našoj zemlji. S gospodinom Klarićem razgovarat ćemo o perspektivi i mogućnostima daljeg razvoja tvrke u našim uvjetima i nadamo se kako ćete s velikom pozornošću pratiti razgovor s povodom, na kojem vas očekujemo, kao, uostalom, i na cijeloj konferenciji.

Još uvijek se možete prijaviti

Dakle, ne propustite u utorak, 25. 7., CONNECTO 2023., u dvorani Europa, INTERA Tehnološki Park. Konferencija kreće od 11 sati, a vaše sudjelovanje još uvijek možete prijaviti na linku.

Očekujemo vas na konferenciji koju jednostavno ne smijete propustiti.

Ovogodišnje izdanje konferencije INTERA Tehnološki Park organizira kroz projekt BOOST. BOOST je dio projekta Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u BiH/EU4DigitalSME kojeg zajednički financiraju Europska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ) s ciljem razvoja ekonomije u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na digitalnu transformaciju. Projekt implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije