ISPROBAJTE

SAVRŠENI CHEESCAKE: Ukusan desert savršenih omjera pripremite u tren oka!

cheescake
Ilustracija
18.04.2023.
u 08:35

U moru razni verzija cheescakea, jedan recept uvijek prolazi, a to je onaj za klasičan cheescake, savršenog omjera sastojaka. Pripremite u tren oka desert koji će oduševiti sve ljubitelje popularnog kolača!

Sastojci:

Podloga:

125g maslaca
250g petit keksa
3 žlice šećera

Krema od sira:

6 žlica šećera
2 vanilin šećera
sok od pola limuna, malo korice limuna
1/2kg svježeg sira
4 jaja

Krema od vrhnja:

400 ml kiselog vrhnja (od 20% masti)
2 vanilin šećera
3 žlice šećera

 

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 200°C. Samljevene kekse pomiješati sa šećerom pa dodati rastopljeni maslac. Dobro sve izmiješati i utisnnuti u dno kalupa za tortu, piše Dnevno.hr.

U pećnicu ispod kalupa staviti pleh zbog maslaca koji će kapati. Podlogu peći pet minuta, a u međuvremenu pripremite kremu koja mora ići na podlogu čim je gotova. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i polagano dodati šećer, vanillin šećer i žumanjke. Dodajte sir, limunov sok i kratko promiješajte. Izvadite podlogu iz pećnice, pećnicu smanjite na 170°C.

Kremu izliti na podlogu i vratiti sve u pećnicu još 20 min. Kad je torta skoro pečena, pripremiti kremu od vrhnja. Pomiješati vrhnje i šećere. Izvaditi tortu iz pećnice, ugasiti pećnicu.

Preliti kremu od vrhnja i vratite u ugašenu pećnicu na pet minuta. Ostaviti da se prohladi i držati preko noći u hladnjaku.

Ukrasiti voćem po želji.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije