raspisan natječaj

Prodaje se most iz filma “Bitka na Neretvi”

06.10.2020.
u 20:06

Upravni odbor JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica raspisao je natječaj o prodaji sekundarne sirovine - dijelova čelične konstrukcije mosta u vlasništvu Muzeja, piše Akta.ba. Riječ je, inače, o mostu iz kultnog filma Veljka Bulajića “Bitka na Neretvi” iz 1969., nominiranog za Oscara za najbolji film na stranom jeziku. Dijelovi čelične konstrukcije mosta tretirani su kao sekundarna sirovina, odnosno otpadno željezo visoke klase različiti masivni čelični profili izvađeni iz rijeke Neretve, procijenjene su količine 67.840 kg. Azra Đelmo, ravnateljica JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi”, za Akta.ba je kazala da je riječ o horizontalnoj desnoj rešetkastoj konstrukciji koja je od 1991. bila u rijeci Neretvi i sada je izvađena. - Prodaja ovog dijela konstrukcije spada u završnu fazu pripremnih radova nakon čega se kreće s postavljanjem nove konstrukcije koja se izrađuje - kazala je Đelmo.

Kada je riječ o rekonstrukciji cijelog mosta, Đelmo je kazala da su pri kraju pripremni radovi te da se završava pjeskarenje postojeće konstrukciji, a radi se i na izradi nove koja će se montirati na postojeću.

Početna prodajna cijena mosta označene s utovarom i prijevozom od kupca do odlagališta uz vaganje je 23.744 KM. Općina Jablanica, kao investitor, početkom godine počela je rekonstrukciju porušenog mosta na Neretvi. Izvođač je poduzeće HP Investing iz Mostara, koji je počeo s pripremim radovima.

Predviđena je i nabava i ugradnja čeličnih profila za konstrukciju pješačke staze, pjeskarenje i bojenje, nabava i ugradnja drvenih elementa prema projektu od četinara II. klase s dvoslojnim premazom, nabava i ugradnja bukovih impregiranih drvenih pragova, izrada čelične ograde na postojećem rešetkastom mostu kao i drugi radovi.

Vrijednost cjelokupnog projekta je 1,200.000 KM, navodi Akta.ba. (ri)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije