'KONTROLIRAJTE SE'

Primijetio je malenu mrlju pa ostao bez kože na vratu i dijelu leđa

Facebook
08.11.2019.
u 19:45

Ryan je prošao oko 40 biopsija vrata, leđa i pluća te je imao ukupno četiri operacije, a u posljednjoj su mu ulonili veliki dio kože s vrata, leđa, ali i nogu

Nakon što mu je prijatelj preminuo zbog raka kože, Ryan Glossop (37) prošle je godine i sam odlučio otići na pregled jer je na stražnjoj strani vrata primijetio malenu mrlju.

Liječnici su odmah uvtrdili kako je riječ o melanomu te je Ryan podvrgnut operaciji. No, i nakon dvije operacije njegovo stanje nije bilo dobro.

Njegova supruga Fallon Glossop na Facebooku je podijelila njihovu priču. Melanom mu je doslovno pojeo vrat i dio leđa.

Ryan je prošao oko 40 biopsija vrata, leđa i pluća te je imao ukupno četiri operacije, a u posljednjoj su mu ulonili veliki dio kože s vrata, leđa, ali i nogu.

 

 

– Trebalo je skinuti velik dio kože s vrata i leđa. Napravili su mu i kožnu transplantaciju tako da su mu uklonili kožu s obje noge kako bi pokrili dio na vratu i leđima – ispričala je njegova supruga.

Ryana je rak poprilično iznenadio jer nikada nije imao previše pjega i mrlja na koži.

– Posljednjih nekoliko godina to se počelo mijenjati, dobio sam više mrlja i pjega, ali dok nisam počeo raditi u industrijskom rudniku nije razmišljao o pregledu – rekao je on, piše Daily Mail.

Svoje iskustvo podijelilo je javno kako bi ljude upozorio o melanomu. Rekao je da većina ljudi vjeruje da kancerogene pjege mogu biti smrtonosne, ali se uklanjaju prilično lako i ostavljaju samo mali ožiljak. –

Cijelo ovo iskustvo bilo je izazovno za sve nas, ali ako se iz ovoga može izvući nešto dobro to je onda da želimo povećati svijest o raku kože. Melanom čini 10 posto svih karcinoma kože, zato je važno da redovito idete na preglede – rekla je pak njegova supruga.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?