Zastupnički dom BiH

Prijedlog izmjena Zakona o plaćama bit će razmatran po skraćenoj proceduri

25.10.2017.
u 16:48

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH odlučio je danas da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, razmatra po skraćenoj parlamentarnoj proceduri.

Zastupnici nisu prihvatili zahtjev Vijeća ministara BiH da se predloženo zakon razmatra po hitnom postupku.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je, obraćajući se zastupnicima, kazao da je cilj predloženog zakona da se omogući svim policijskim službenicima na razini institucija BiH poseban policijski dodatak.

Dodao je da su ovo pravo ranije koristili samo zaposlenici SIPA-e, Granične policije dok zaposlenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela nisu imali pravo na ovaj dodatak.

- Sada se neka vrsta, u najmanju ruku kazano, nepravde ispravlja i svi policijski službenici treba da imaju jednak policijski dodatak - kazao je Zvizdić.

S obzirom na to da je nekoliko zastupnika koji su diskutirali prije nego što se on javio za riječ predlagalo da se zakon razmatra u redovnoj proceduri, Zvizdić je predložio da on bude razmatran u skraćenoj proceduri koja također omogućava amandmansko djelovanje.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog ovog zakona kojim se definira pravo na policijski dodatak policijskim službenicima.

Na ovaj način pravo na poseban dodatak (policijski dodatak) pored policijskih službenika zaposlenih u Graničnoj policiji BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, imali bi i policijski službenici zaposleni u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?