simpozij

Prevencija i podizanje svijesti važni u borbi protiv bubrežnih oboljenja

simpozij
FENA
28.06.2016.
u 19:37

Simpozij ''Zašto svaki liječnik treba biti upoznat s akutnom bubrežnom ozljedom" održan je danas u Sarajevu, a naglašen je značaj prevencije akutne i kronične bubrežne bolesti te informiranje o bolesti bubrega.

Organizatori - UKC u Sarajevu, ''The Seffield Kidney Institute" iz Velike Britanije, Klinika za hemodijalizu i Institut za naučnoistraživački rad i razvoj, i ranije su se sastajali sličnim povodom ističući da bolest bubrega predstavlja problem svjetskih razmjera.

Simpozij su otvorili Arif Kwaja sa Seffield Kidney Institute te Enra Suljić i Halima Resić s UKCS-a. Izrazili su zadovoljstvo zbog suradnje i razmjene iskustava na polju koje je jako značajno u zdravstvu.

Kwaja je podsjetio da su Klinika za hemodijalizu iz Sarajeva i Sheffield Kidney Institute sestrinski renalni centri od 2013. godine, a da je cilj suradnje prevencija kronične bubrežne bolesti u Sarajevskoj županiji i prevencija akutne bubrežne ozljede u sarajevskom kliničkom centru.

Suradnja je do sada rezultirala brojnim simpozijumima, a predavači su bili ugledni profesorima iz Velike Britanije i Bosne i Hercegovine.

Naglašavajući značaj prevencije i informiranja o bubrežnim bolestima, sudionici su kazali da su prvih nekoliko stadija oboljenja neprepoznati te da zbog toga bitno organizirati radionice i simpozije i podizati svijest javnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?