LIVNO

Premijer HBŽ-a na radnom sastanku sa šefom Ekonomskog odjela njemačkog veleposlanstva u BiH

22.09.2023.
u 11:16

U uredu predsjednika Vlade Hercegbosanske županije održan je radni sastanak predsjednika Vlade Ivana Vukadina sa šefom ekonomskog odjela njemačkog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini Danielom Stinskyim tijekom kojeg su razgovarali o potencijalima, iskorištenosti i budućim ulaganja njemačkih tvrtki u obnovljive izvore energije na prostoru Hercegbosanske županije.

Sastanku je nazočio i predstavnik njemačke organizacije za tehničku suradnju GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) u BiH Peter Wolf te zamjenica direktorice predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH, direktorica DEinternational d.o.o. Azra Ramić, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Predsjednik Vlade Ivan Vukadin govorio je o perspektivama i ciljevima budućega razvoja Hercegbosanske županije, između ostaloga i o projektima obnovljivih izvora energije, naglasivši pritom iznimnu potrebu za izgradnjom nove, ali i nadogradnjom već postojeće elektroenergetske mreže kojom bi se proizvedena električna energija mogla na kvalitetan i siguran način distribuirati do krajnjih korisnika.

Sugovornici su se složili kako je potrebno nastaviti s već dobro ustaljenom praksom kada je riječ o proizvodnji energije iz obnovljivih izvora po čemu se Hercegbosanska županija već sada pozicionirala kao vodeća županija u Bosni i Hercegovini. 

Gosti su pozdravili i pohvalili Vladu na dosad učinjenim naporima u realiziranju projekata koji se provode na području županije te izrazili spremnost za davanjem pune potpore budućim projektima i programima, posebno onim u kojima će sudjelovati njemačke tvrtke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?