susret

Predsjednik HKD Napredak dogovorio suradnju s biskupom skopskim

sdfs
24.02.2017.
u 14:32

Predsjednik hrvatskog kulturnog društva Napredak Frajno Topić primio je u Središnjoj upravi Društva biskupa skopskog Kiru Stojanova i skopskog župnika don Davora Topića.

Tom je prigodom Topić goste upoznao s poviješću Napretka te ih informirao o aktualnim aktivnostima i budućim planovima.

Kao najveću Napretkovu stečevinu, Topić je istaknuo to što je uspio djelom pokazati kako se može njegovati vlastiti identitet, a da to drugima ne smeta. Kultura dijaloga i suživot, kazao je, moto su djelovanja Napretka.

Biskup Stojanov istaknuo je kako je upoznat s Napretkom dometima, istaknuvši kako bi vrlo značajan bio Napretkov angažman u Makedonije, gdje hrvatska zajednica proživljava krizu zbog raskola.

Stojanov je pokazao veliki interes za Napretkovu akademiju u Beču, slijedom čega je dogovorena suradnja već ljetos kada ta ugledna akademija s osamnaestogodišnjom tradicijom, koju su, učeći njemački jezik, pohađali đaci i studenti s prostora bivše države, nastavlja s radom.

Profesor Topić je ovom prigodom u Napredak učlanio biskupa Stojanova i don Davora, priopćeno je iz HKD Napredak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije